• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2022

19:28

OČAJNIČKI POKUŠAJ Princa Endrjua da izbegne suđenje! Nudi 13 miliona dolara kako ne bi bio osuđen za pedofiliju!

Vesti

OČAJNIČKI POKUŠAJ Princa Endrjua da izbegne suđenje! Nudi 13 miliona dolara kako ne bi bio osuđen za pedofiliju!

Podeli vest

Britanski plemić prodaje vikendicu u švajcarskom skijalištu da bi ponudio vansudsko poravnanje Amerikanki Virdžiniji Roberts, koja ga je tužila jer je imao seks s njom kad je bila maloletna. Ona zasad odbija nagodbu

Britanski princ Endru (61), mlađi sin kraljice Elizabete II, nudi 13 miliona dolara Amerikanki Virdžiniji Roberts (38) kako bi se vansudski nagodio s njom i izbegao suđenje za pedofiliju. Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da zbog toga posrnuli princ prodaje vikendicu u švajcarskom skijalištu, budući da je ostao švorc zbog raskalašnog života. Problem mu je, međutim, što Robertsova zasad ne prihvata nagodbu, već želi da ga izvede na sud.


Nakon što je princu Endruu propao pokušaj da sud u Njujorku odbaci tužbu Robertsove, podnetu jer je imao seks s njom kad je bila maloletna, pravni stručnjaci ocenjuju da su britanskom plemiću preostale samo "loše opcije". Oni kažu da mu je ostalo jedino to da ubedi Robertsovu da prihvati milionski iznos u vansudskom poravnanju kako bi izbegao suđenje, na kojem bi morao da iznese pojedinosti o svom seksualnom životu i tako bio javno ponižen.


Britanski mediji pišu da će čak i to biti problem za bankrotiranog princa, kojem je majka kraljica Elizabeta II oduzela sve vojne titule, kao i plemićku titulu "njegovo kraljevsko veličanstvo", zbog čega će na sudu morati da se brani kao običan građanin.

Foto: Informer DN


- Princ Endru živi u kući od sedam soba i ukupno 30 prostorija odmah pored zamka Vindzor. To, međutim, nije njegova kuća, već je iznajmljena na 100 godina od kraljevske porodice. Jedino što princ ima u vlasništvu jeste vikendica u švajcarskom ski-centru Verbijer - pišu mediji u Londonu.
Oni dodaju da je princ tu kuću u Švajcarskoj kupio sa svojom bivšom suprugom Sarom Ferguson 2014, a da je poslednju ratu isplatio tek krajem prošle godine i da je sada stavio na prodaju.


- Već je nađen kupac za taj objekat, koji vredi oko 25 miliona dolara. Međutim, ta kuća je pod hipotekom, te se procenjuje da princu neće ostati više od 13 miliona dolara kad isplati sve troškove. Sve te pare on će upotrebiti da ubedi Robertsovu da se nagode van suda - pišu britanski mediji, pozivajući se na izvore bliske kraljevskoj porodici.

Moćni van zakona

Mislim da Robertsova želi da izvede princa na sud i pokaže da moćni i bogati nisu izvan zakona
Dejvid Bojs, advokat


Prema njihovim rečima, britanskom plemiću bi to bila najbolja opcija. U slučaju suđenja morao bi da plati sudske troškove i advokate između sedam i osam miliona dolara, ali i dodatno odštetu Robertsovoj, koja traži zasad nepoznatu sumu novca jer je bila primorana da tri puta ima seks sa princom kad je imala samo 17 godina.


Želi pravdu


Međutim, Virdžinija Roberts, koju je svojim prijateljima, uključujući i princu Endruu, podvodio pokojni milijarder i pedofil Džefri Epstajn, zasad ne želi da se nagodi.

Foto: Reuters


- Ona želi pravdu i drago joj je što tužba nije odbačena. Ranije je sama predlagala nagodbu, ali tada kraljevska porodica nije bila zainteresovana. Mislim da sada želi da izvede princa na sud i pokaže da moćni i bogati nisu izvan zakona - rekao je Dejvid Bojs, advokat Robertsove.

Klinton i Gejts na spisku pedofila?

Virdžinija Roberts zahteva da sudija u odvojenom procesu protiv Epstajnove prijateljice i ljubavnice Žislen Maksvel objavi imena svih ljudi, koji su seksualno iskorišćavali podvođene devojčice. Taj spisak broji više od stotinu raznih biznismena i političara, a Maksvelova dosad nije dopustila da on bude obelodanjen. Međutim, nakon što je proglašena krivom za podvođenje maloletnica, ona je preko advokata poručila da se više ne protivi objavi imena.
Robertsova se sada bori da taj spisak bude obelodanjen, a naročito želi da javno budu saopštena imena osmorice muškaraca, koja su u sudskim spisima zavedena pod brojevima: 17, 53, 54, 55, 56, 73, 93 i 151. Mediji spekulišu da se iza tih brojeva, između ostalih, kriju bivši predsednik SAD Bil Klinton, osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts, kao i britanski princ Endru.


Kako je dodao, njegova klijentkinja još više je rešena da istera pravdu nakon što je Žislen Maksvel proglašena krivom za podvođenje maloletnica zajedno sa Epstajnom. Upravo je Maksvelova "regrutovala" Robertsovu kad je imala samo 16 godina i zajedno sa Epstajnom je podvodila njihovim bogatim prijateljima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija