• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

24.08.2023

14:33

Šokantna poruka fratra iz BiH migrantima: Odreknite se svog boga, pa ćete dobiti da jedete! (VIDEO)

Printskrin

Balkan

Šokantna poruka fratra iz BiH migrantima: Odreknite se svog boga, pa ćete dobiti da jedete! (VIDEO)

Podeli vest

Snimci skandaloznog govora fratra Mata Vincetića u kojem poziva migrante da se odreknu svog boga, ako neće da budu gladni, proširili su se društvenim mrežama u regionu.

Vincetić, župni vikar na Plehanu kod Dervente i vojni kapelan u Vinkovcima, poručio je migrantima na misi u nedelju 20. avgusta na Plehanu da se odreknu svoje vere da bi dobili hranu! 

Zamera im i to što odbijaju da jedu svinjetinu. Prenos mise bio je objavljen na kanalu Posavina TV, ali je naknadno uklonjen. Delovi su objavljeni na Fejsbuku.

"Ne možemo prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu: ja sam musliman, moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem.

Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovde u moju kuću gde je bog Isus Krist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu.

I sad ti meni naturaš svog boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umesto da kažeš: Halo, pa vidi se ko je, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju.

Nažalost, u ustavu Evropske unije nema boga, nema Krista i evanđelja, odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze. Jer on je rekao, on je čovek i kao čovek ima pravo da jede.

 

Dobro, nije problem, daćemo mu da jede, ali on kaže ne smeš svinjetinu, moraš mu teletinu. Vidite bezobrazluka! Zato je Isus ovoj ženi rekao: Halo, ne može to tako. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došla si k meni, sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro.

Nije problem, napravit ću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… Klanjati se… Ne, ne, ne može. Ostavi se svog boga, priznaj veru u pravoga boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobićeš sve ono što i mi imamo", kazao je Vincetić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija