• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2023

22:00

Da li ste znali? Od praznične kupovine može da se smrša

Shutterstock

Zdravlje

Da li ste znali? Od praznične kupovine može da se smrša

Podeli vest

Potraga za poklonima, garderobom i ostalim sitnicama za doček Nove godine prazni novčanik, ali je odlična za održavanje kilaže.

U potrazi za savršenim novogodišnjim poklonima za najdraže ljudi u proseku pređu gotovo 32 kilometra i potroše više od polovine preporučenog dnevnog unosa kalorija. Rezultati nedavnog britanskog istraživanja pokazali su da se pri kupovini garderobe i ostale opreme za doček Nove godine u proseku troši 1.500 kalorija, piše "Dejli mejl".

Stručnjaci kažu da se na taj način izgubi više od pola preporučenog dnevnog unosa kalorija.

Da biste stekli utisak koliko kalorija ćete potrošiti tokom jurnjave po tržnim centrima i prodavnicama, za unos od 1.500 kalorija treba da pojedete tri parčeta pite sa mesom, popijete čašu alkoholnog pića, tri čokoladna mleka, puding i štanglu čokolade!

Foto: Pixabay

Sve se nadoknadi tokom praznika

Ali uprkos ovom ekspresnom tesanju figure, tokom nekoliko prazničnih dana mnogi vrlo brzo povrate kilažu, a prema računici istraživača, potrebno je oko četiri meseca da ih se ponovo oslobode.

Bogata trpeza

Trećina ispitanika je priznala da se na prelazu iz stare u novu godinu zbog odmora i bogatije trpeze ugoji u proseku dva kilograma.

Nešto manje od trećine učesnika u istraživanju reklo je da tokom prazničnih dana ne razmišlja o količini unetih kalorija, toliko da ponekad unesu do 8.500 kalorija, što je trostruko više od 2.500 kalorija, koliko treba dnevno da unose muškarci, i četvorostruko više od 2.000, koliko je dnevni limit za dame.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija