• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2023

07:00

Glumac kog je obožavao ceo svet je imao bolest duhova! Svakog dana je jecao, a poslednja godina života mu je bila agonija

EPA

Zdravlje

Glumac kog je obožavao ceo svet je imao bolest duhova! Svakog dana je jecao, a poslednja godina života mu je bila agonija

Podeli vest

Smrt Robina Vilijamsa šokirala je svet 11. avgusta 2014. godine, a fanovi nisu mogli da veruju da je njihov omiljeni komičar oduzeo sebi život u svom domu u Kaliforniji.

Godine 2018. objavljena je glumčeva biografija, a autor Dejv Itzkof izneo je dotad nepoznate detalje o Robinovom životu. Naime, glumac je poslednju godinu svog života proveo u mukama jer mu je postavljena pogrešna medicinska dijagnoza.

 

Foto: EPA

 

 

Jedan od najboljih komičara

Vilijams je bio jedan od najboljih komičara svih vremena, a proslavio se jer je bio majstor u improvizaciji i oponašanju. Počeo je da nastupa sredinom 70-ih godina u Los Anđelesu i San Francisku.

Jedan od njegovih najpoznatijih filmova zasigurno je "Gospođa Dautfajer", a osvojio je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting" 1998. godine.

Glumac koji je godinama svojim ulogama uveseljavao i zasmejavao milione obožavatelja, privatno se borio s teškom bolesti, a istina se saznala tek nakon njegove smrti.

Foto: EPA

 

 

Jecao svakoga dana

Naime, lekari su Vilijamsu pogrešno dijagnostikovali Parkinsonovu bolest na temelju brojnih fizičkih i neurodegenerativnih simptoma, a istina je isplivala na videlo tek nakon izvršene obdukcije.

Na primer, kada je snimao film "Noć u muzeju: Tajna grobnica", glumac je imao problema s pamćenjem teksta, a susretao se i sa gorušicom, gubitkom mirisa i poteškoćama s mokrenjem. "Svakog dana mi je jecao u naručju. Samo je plakao i govorio da više ne zna da bude smešan. Bilo je grozno", rekla je jednom prilikom šminkerka glumca i otkrila koliko je Vilijams zaista patio poslednih par godina života.

Bolovao je od "bolesti duhova"

Upravo zbog toga što je uvek delovao kao veseljak, javnost je nagađala šta je mnogima omiljenog glumca nateralo na samoubistvo, a njegova supruga je otkrila da se razlog krije u takozvanoj "bolesti duhova" odnosno demenciji Luijevih tela. Doktori s kojima je njegova supruga Suzan razgovarala rekli su da je u pitanju jedna od najgorih bolesti s kojima su se u životu susreli.

Foto: EPA

 

 

Inače, samo nekoliko sati pre nego što je sebi oduzeo život, Robin Vilijams proživljavao je paranoidno ludilo.

 - Vaš mozak zapravo stvara priču o tome što mislite da je stvarnost, a ljudi oko vas nisu u stanju da vas vrate u stvarnost. Taj osećaj je strašan i za obolelog i za osobu koja o njemu brine. Osećate se užasno nemoćno kada shvatite da ništa što kažete ili učinite osobu ne može da vrati u stvarnost - ispričala je Suzan pojasnivši da su mu ponekad bili potrebni dani da uspe da odvoji fikciju od stvarnosti.

Podsetimo, glumac se ženio tri puta, a u trenutku smrti bio je oženjen Suzan Šnajder, a iz prva dva braka imao je troje dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija