• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

16:20

Najšokantniji poslednji obrok osuđenih zlikovaca! Evo šta su monstrumi osuđeni na smrt poželeli za kraj!

Shutterstock

Zanimljivosti

Najšokantniji poslednji obrok osuđenih zlikovaca! Evo šta su monstrumi osuđeni na smrt poželeli za kraj!

Podeli vest

Poslednji obrok je naziv za običaj određenih država da zatvorenicima osuđenim na smrt, dan ili dva pre izvršenja kazne, daju pravo na poslednji obrok prema vlastitom izboru.

Ono što je osuđeni ubica nedavno pogubljen prema Led Bajblu tražio bilo je dovoljno da nahrani nekoliko ljudi i smatra se najvećim poslednjim obrokom osuđenika na smrt u istoriji.

To se dogodilo 2012. godine, kada je 49-godišnji mesar Geri Karl Simons, koji je proglašen krivim da je 1996. godine raskomadao čoveka svojim sekačem za meso, a potom bacio delove njegovog tela u zaliv pun aligatora, pogubljen je zatvoru u Misisipiju.

Foto: Insider

 

Kada je došlo vreme njegovog pogubljenja, Simons je naručio nekoliko obroka od skoro 30.000 kalorija, dovoljno da nahrani deset ljudi.

Ne zna se da li je uspeo sve da pojede, ali postoje tvrdnje da je pojeo polovinu ovog obroka 90 minuta pre pogubljenja.

Naručio je dve "Pica Hat" srednje pice, sa pečurkama, lukom, halapenjo paprikom i peperoni salamom, jednu običnu picu sa tri vrste sira, maslinama, paprikom, paradajzom, belim lukom i italijanskom kobasicom.

Naručio je i deset pakovanja parmezana od 200 grama, deset pakovanja ranč sosa od 200 ml, jedno porodično pakovanje sira Doritos, 200 ml sosa od sira sa halapenjo paprikama i još 100 g isečenih halapenjo paprika.

Kao prilog, naručio je i veliki "Mekdonalds" pomfrit sa kečapom i majonezom, a u celoj porudžbini je bilo mesta i za desert, pa je ovaj osuđenik na smrt odlučio da se počasti sa još dva velika milkšejka od jagoda, dva sladoleda od jagoda i dve koka kole sa ukusom trešnje.

Foto: Shutterstock

 

Šta su jeli drugi zlotvori?

Džon Vejn Gejsi, koji je ubio 33 mladića u Ilinoisu 1970-ih, tražio je 12 prženih škampa, kantu KFC po originalnom receptu, pomfrit i sveže jagode.

Lorens Rasel Bruer, rasista osuđen za ubistvo čoveka u Teksasu 1998. godine, naručio je dva komada pržene piletine, čizburger sa trostrukom slaninom, omlet sa sirom, veliku činiju pržene bamije, tri fahite, kilo i po roštilja sa pola vekna belog hleba, picu, tri piva, sladoled od vanile i puter od kikirikija.

Ali on je odbio da proba bilo šta od toga, pa su od 2011. službenici zatvora u Teksasu prestali da služe poslednje obroke osuđenim zatvorenicima.

Robert Dejl Konklin, koji je šrafcigerom ubio svog ljubavnika, a zatim secirao njegovo telo 1984. u Džordžiji, dobio je filet minjon umotan u slaninu, škampe pržene na puteru sa belim lukom i limunom, pečeni krompir sa puterom, pavlaku, vlasac i komadiće slanine, kukuruz na klipu, špargle, hleb sa puterom, kozji sir, dinja, pita od jabuka, sladoled od vanile i ledeni čaj.

Jedan komad za kraj!

Viktor Feger je osuđen za ubistvo i pogubljen vešanjem 1963. godine, u dobi od 28 godina, a ispostavilo se da je poslednji savezni zatvorenik pogubljen u SAD pre nego što je moratorijum na smrtnu kaznu prestao 2001. On je takođe bio poslednja osoba koja je osuđena na smrt u državi Ajova. Ali pre smrti, Feger je navodno zatražio neobičan poslednji obrok - samo jednu maslinu bez koštica, u nadi da će iz njegovog groba niknuti maslinovo drvo kao simbol mira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija