• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

10:00

Udala se za Elvisa Prislija sa samo 14 godina! Imala je kratak i buran brak i brojne ljubavne veze, a doživela je veliku tragediju

Shutterstock

Zanimljivosti

Udala se za Elvisa Prislija sa samo 14 godina! Imala je kratak i buran brak i brojne ljubavne veze, a doživela je veliku tragediju

Podeli vest

Prisila Prisli, čija je životna priča ovekovečena na filmu ove godine, postala je poznata širom sveta kada se udala za Elvisa Prislija.

Počelo je kada je njemu bilo 24 godine, njoj samo 14, a završilo se krahom kratkog i turbulentnog braka koji je od početka izgledao osuđen na propast.

Nema sumnje da je Elvis imao jaka osećanja prema Prisili. Ali on je doživeo ljubav na svoj način i pokušao je da nezrelu Prisilu oblikuje po svojoj želji, birajući joj odeću, određujući koje će boje nositi, kako će se šminkati i šta će raditi. Elvis je povremeno bio i nasilan i bio je potpuno dominantan u njihovoj vezi.

 - Bila su to drugačija vremena. Živela sam u njegovom svetu i želela sam da se uklopim. Htela sam da mu ugodim, da nam bude lepo - rekla je nedavno 78-godišnja Prisila.

Foto: Shuterstock

 

 

Priča o Prisili i Elvisu zapravo je počela i pre nego što su se upoznali. Kada je Elvis već bio najveća rok zvezda na svetu, Prisila je bila 11-godišnja devojčica koja je, poput hiljada devojčica u Americi, pevala uz pesmu „Blu Suede Shoes". sa njegovog prvog albuma.

- Upoznaću ga tri godine kasnije i skoro 10 hiljada kilometara dalje - napisala je u svojoj autobiografiji Prisila.

Ona se 1959. godine sa majkom En, očuhom Polom i mlađim bratom i sestrom preselila u američku vojnu bazu u Vizbadenu u Nemačkoj. A Elvis je u to vreme tamo služio vojni rok. Za nju su govorili da je najlepša devojčica u školi, ali ona sama nikada nije bila posebno srećna zbog svog izgleda.

Do susreta sa Elvisom nije došlo slučajno: jednog popodneva u jednom američkom klubu, gde je bila sa bratom, prišao joj je muškarac koji ju je pitao da li joj se sviđa Elvis Prisli i pozvao je da dođe na njegovu zabavu. Iako se očigledno radilo o nekoj vrsti svodnika, roditelji su je pustili na zabavu, gde je čak i Elvis bio blago šokiran kada je čuo da je devojka tek krenula u srednju školu.

Upoznali su se i zbližili, a Elvis se poverio jednom prijatelju rekavši da mu se sviđa što je Prisila toliko mlada, da može da je oblikuje kako hoće.

Sve je ovo trebalo da bude crveno svetlo za roditelje, ali da li ih je očarao sam Elvis, ili njegov novac i slava, ne zna se. Uglavnom, roditelji  su dozvolili  Prisili da ga vidi. A i da nisu, ne bi pomoglo, jer je Prisila već bila do ušiju zaljubljena.

- Da nisu odobrili našu vezu, pobegla bih od kuće - rekla je jednom prilikom.

Kada je Elvis napustio vojsku i vratio se u Ameriku, činilo se da je veza završena, ali je Prisila ustrajala da mu piše, šaljući pisma u ružičastoj koverti kako bi bila vidljivija među hiljadama pisama obožavalaca. Konačno, Elvis je ponovo nazvao i pozvao je da dođe u Memfis i tamo završi srednju školu, koju je ona ionako prilično zanemarila i htela je da prekine jer je provodila vreme sa njim ili razmišljala o njemu.

Roditelji su ponovo popustili i Prisila se 1962. preselila u Memfis, a ubrzo i u Elvisovu kuću, čuveni Grejslend. Počela je da živi dvostrukim životom: danju je išla u školu, a noću se pretvarala u fatalnu ženu u izazovnim crvenim, plavim i tirkiznim haljinama, sa upadljivom i agresivnom šminkom i pratila Elvisa u noćni život.

On ju je uskoro zaprosio i venčali su se u hotelu Aladin u Las Vegasu 1. maja 1967.

Mladoženja je nosio smoking od crnog brokata po meri, dijamantske i safirne manžetne i kaubojske čizme, a kosu mu je držala skrivena žica. Mlada je nosila jednostavnu konfekcijsku haljinu sa čipkastim rukavima (koju je kupila tako da je u prodavnicu ušla maskirana da izbegne pažnju), a ispod tijare i metar dugačkog vela uzdizala se vrtoglavo visoka crna punđa.

 Nakon svadbenog doručka sa 100 gostiju, par je odleteo u Palm Springs na medeni mesec privatnim avionom koji im je pozajmio Frenk Sinatra.

Prisila je odmah ostala u drugom stanju. Ali, Elvis nije bio spreman za ulogu oca. Zanemario je Prisilu nakon rođenja deteta i ona je postala očajna. 

Foto:  

Još pre venčanja, Elvis mi je rekao da nikada ne bi mogao da vodi ljubav sa ženom koja je rodila - objasnila je Prisila u svojoj autobiografiji.

Ona se tada našla u veoma teškoj situaciji. Bila je veoma nezadovoljna i počela je da sumnja u sopstvenu seksualnost i u svoju žensku prirodu.

Par je pokušao da spase brak obnavljanjem bračnih zaveta na Havajima tri godine nakon venčanja, ali ni to nije pomoglo. Elvis je ionako redovno varao svoju ženu, ali u tom trenutku je Prisili prekipelo.

Foto:  

- Moj život je bio njegov. Moji problemi su bili na poslednjem mestu-  žalila se Prisila i tražila utehu, ili barem seks, sa drugim muškarcima.

Foto: Shuterstock

 

 

Imala je kratku vezu sa vlasnikom škole plesa, zatim nešto ozbiljniju vezu sa instruktorom karatea Majkom Stounom, a 1972. je obavestila Elvisa da ga napušta. Elvis je reagovao impulsivno i želeo je da unajmi ubicu da ubije Prisilinog ljubavnika.

Iako se sve završilo mirno, povratak na staro više nije bio moguć, a gomilali su se i drugi pritisci. Elvis je stalno bio na turneji ili snimanju, a sve više je zavisio od čitave apoteke lekova da bi preživeo dan. Problemi su se nagomilali i par se konačno razveo 1973.

 - Nisam raskinula sa Elvisom zato što ga nisam volela. On je bio ljubav mog života, ali morala sam da otkrijem svet - rekla je Prisila, koja je nakon razvoda napustila sud držeći se za ruke sa Elvisom i nastavila da se prijateljski viđa sa njim sve do njegove tragične, prerane smrti.

Kada je čula da je umro u leto 1977, napisala je: - I sama sam želela da umrem.

Ali život je išao dalje, sa usponima i padovima. Prisila je otvorila butik na Beverli Hilsu, pokušavajući da pronađe karijeru koja joj odgovara, što nije mogla u braku.

Foto:  

Ponovo je pronašla ljubav, ovog puta sa modelom cigareta Kent Majklom Edvardsom, ali se loše završilo.

Kada su raskinuli posle četiri godine, Edvards je napisao memoare u kojem je detaljno opisao kako se senka velikog Elvisa uvek nadvijala nad njihovom vezom i kako ga je Prisila prevarila sa Huliom Iglesijasom i Ričardom Girom.

Opisao je i kako ga je sve više privlačila Priscilina ćerka Liza Mari, tada tinejdžerka.

Veza sa sledećim partnerom, producentom i majstorom za sve zanate, Italijanom Markom Garibaldijem, trajala je nešto duže, čak dvadesetak godina. U toj vezi 1987. rođen je sin Navarone Garibaldi, danas pevač i gitarista u bendu Them. Guns.

Međutim, i ta je ljubav pukla zbog neverstva, obostrano, a Prisila je bivšeg partnera optužila da se lažno pretvara da je Italijan. On se obavezao da neće napisati knjigu o njihovoj vezi i time narušiti njenu privatnost.

Foto: Shuterstock

 

Privatnost je Prisili oduvek bila važna, a danas misli da ju je Elvis voleo zbog njene sposobnosti da čuva tajne. Kada su se upoznali, nikome u školi nije rekla ni reč o tome - i on je bio zaista zadivljen time.

Prisila je svoju novu karijeru započela kao glumica, istakla se komičarskim talentom u seriji „Dalas” i u filmovima „Goli pištolj” sa Leslijem Nilsen, a nastupala je i u pozorištu. Ipak, najveći deo svoje energije posvetila je zaostavštini pokojnog Elvisa, pa se i dalje bavi njegovim imanjem Grejslend.

Grejslend je 2006. godine proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom i pretvoren u uspešan komercijalni poduhvat pod Prisilinim upravljanjem. Povodom Elvisovog 80. rođendana objavila je album njegovih pesama u novim aranžmanima i često organizuje izložbe njegovih suvenira.

Prisila Prisli  je doživela i veliku tragediju, kada je početkom ove godine, u 54. godini umrla njena ćerka Liza Meri Prisli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 80 odsto obrađenih mesta podršku 413.598 glasača, a Pendarovski 186.954 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija