• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

13:51

Ljubila se sa rođenim bratom u usta, a svi su mislili da spavaju zajedno! Buran život Anđeline Džoli (FOTO)

profimedia

Zanimljivosti

Ljubila se sa rođenim bratom u usta, a svi su mislili da spavaju zajedno! Buran život Anđeline Džoli (FOTO)

Podeli vest

Anđelina Džoli (48) je holivudska zvezda poznata po svom privatnom životu, mnogim ulogama, ali i humanitarnom radu.

Anđelina Džoli  je američka glumica, rediteljka i bivša ambasadorka dobre volje Komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija.

Rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu u Kaliforniji. Sa decom živi u naselju Los Felis u Holivudu.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Drugačija od malih nogu

Anđelina Džoli je rođena 1975. godine u Los Anđelesu kao mlađe dete u porodici. Otac Džon Vojt i majka Maršelin Bertran su takođe bili glumci. 

Nakon razvoda roditelja Anđelina se 1976. preselila u Njujork sa starijim bratom Džejmsom Hejvenom  i majkom koja se odrekla karijere kako bi o njima brinula. Majka joj je preminula 27. januara 2007. godine od raka jajnika.

Sa majkom je često odlazila na projekcije filmova što navodi kao glavni razlog svog bavljenja glumom. Mnogi su smatrali da je očev uticaj bio presudan za izbor ove profesije, ali Anđelina je to demantovala. 

Njeno odrastanje je obeleženo burnim periodima tokom kojih je imala potrebu da povređuje i seče samu sebe. Bol je činio da se oseti živom, pa je redovno upražnjavala taj ritual.

U školi su je deca zadirkivala zbog specifičnog izgleda koji je uključivao naočare, naramenice i ekstremnu mršavost. 

Kada je imala 11 godina, porodica se vratila u Los Anđeles, gde je Anđelina  počela da uči glumu na institutu „Li Strazberg“. Posle tri godine je napustila institut.

U tom periodu je često posećivala rok koncerte, oblačila je crnu odeću i farbala je kosu u ljubičasto. Sa 16 godina se vratila prvoj ljubavi, glumi, kojoj se ozbiljnije posvetila. Završila je i srednju školu.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Uspela i kao manekenka

Anđelina je 1989. godine ostvarila više uspeha u manekenstvu. Potpisala je ugovor s agencijom "Fitnes model menadžment“ i uglavnom je radila u Njujorku, Los Anđelesu i Londonu.

U tom periodu je snimala spotove. Pored ostalih, nastupala je u spotu Lenija Kravica "Stand by me".

Imala je ambiciju da se pojavi na filmu, ali ponude nisu stizale. Pojavila se u samo pet ostvarenja koja je režirao njen brat dok je studirao. On joj je, inače, bio velika podrška tokom odrastanja koje je obeležilo očevo odsustvo.

Foto: Printscreen You Tube Entertainment Tonight

Anđelina kao mala sa ocem

 

Odrekla se očevog prezimena


U jednom periodu Anđelina nije želela da bude u kontaktu s ocem, jer je njegovo neverstvo smatrala odgovornim za raspad porodice. Isticala je da on nikada nije bio uz njih i da je to glavni razlog što želi da pomogne drugim ljudima.

Džon Vojt je 2002. godine glumio u njenom filmu "Lara Kroft: Pljačkaš grobnica“, ali nisu uspeli da se pomire.

Uprkos njenoj zabrani, glumac je objavio da je zabrinut za ćerku jer luta po siromašnim krajevima sveta i usvaja decu zbog čega smatra da joj je potrebna stručna pomoć. Nakon toga, Anđelina je pred zakonom odbacila prezime Vojt i prekinula kontakt sa ocem.

 

 

 

Bizaran odnos sa bratom

Na dodele Oskara 2000. godine kada je Anđelina Džoli osvojila zlatnu statuu za najbolju ulogu u filmu "Girl, Interrupted", ona se tada javno zahvalila svom bratu rekavši da je "zaljubljena" u njega, a oni su se čak i besramno ljubili u usta na crvenom tepihu.

 - U šoku sam i trenutno sam tako jako zaljubljena u svog brata -  rekla je glumica tada.

Karijera puna uspona i padova

Ulogom u filmu "Hakeri“ iz 1995. godine, tokom čijeg snimanja je upoznala prvog supruga Džonija Li Milera,  privukla je pažnju reditelja. Već naredne godine je snimila filmove  "Ljubav je sve na svetu“, "Pustinjski mesec“, "Divljakuše“, "Izigravajući Boga“ sa Dejvidom Duhovnijem  i romantičnu dramu „Prave žene“.

Snimila je spot za pesmu „Anybody seen my baby“ grupe Rolingstons u kome glumi striptizetu.

Uloga u drami "Džordž Valas“ donela joj je 1997. godine nagradu "Zlatni globus“ i nominaciju za nagradu "Emi“. Glumila je drugu ženu bivšeg guvernera Alabame koji je ostao paralizovan nakon pokušaja atentata.

Džoli je 1998. godine glumila u filmu „Đija“ koji je sniman po istinitoj životnoj priči biseksualne manekenke Đije Karandži , koja se u tom svetu suočavala sa drogom, emocionalnim problemima i na kraju je preminula od side. Anđelina je ponovo osvojila "Zlatni globus“ i nominovana je za "Emi“. Dobila je i nagradu Udruženja filmskih glumaca.

Krajem 1998. godine pojavila se u filmovima "Đavolja kuhinja“ i "Igra srca“ za koji je osvojila nagradu "Breakthrough performance“.

Naredne godine je glumila u filmovima sa poznatim kolegama koje je kritika loše ocenila.

Partner u "Kontrolnom tornju“ joj je bio Bili Bob Torton, a u "Sakupljaču kostiju“ Denzel Vašington. Iako je film zaradio 151 milion dolara, kritičari su ostali pri stavu da je Anđelina Džoli loš izbor za ovu ulogu.

 

 

 

Da je takva procena nije pogodila, pokazala je u filmu "Neprilagođena“, gde je igrala sporednu ulogu za koju je dobila treći "Zlatni globus“, jedinog "Oskara“ i nagradu Udruženja filmskih glumaca.

Anđelini je bio otvoren put u Holivud.

Džoli je 2000. godine snimila film "Minut za beg“ u kojem je glavna muška uloga poverena Nikolasu Kejdžu.. Zarada koju je film ostvario je bila 237 miliona dolara.

Sledeće godine je igrala Laru Kroft u prvom delu filma pod nazivom "Pljačkaš grobnica“. Iako su kritičari i publika imali negativne komentare, zarada ovog ostvarenja je bila 275 miliona dolara, a Anđelinin honorar je bio sedam miliona dolara.

Sa kolegom Antonijem Banderasom  je 2002. godine snimila film "Prvi greh“, a sledeće godine je  glumila u filmu "Život ili nešto slično“ i drugom delu filma "Lara Kroft: Kolevka života“.

Ponovo je dobila kritike na račun glume, ali i uprkos tome je postala međunarodna zvezda.

Usledilo je snimanje filma "Nebeski kapetan i svet sutrašnjice“ sa kolegom Itanom Houkom, a zatim je  igrala  Olimpiju u filmu "Aleksandar“ koji prikazuje život Aleksandra Velikog.

Džoli je 2005. godine snimila do sada jedinu akcionu komediju pod nazivom "Gospodin i gospođa Smit“.

Osim što je bio veliki svetski hit, film je zaradio više od 478 miliona dolara. Na snimanju je upoznala trećeg supruga, Bred Pita, a hemija između njih je mogla da se oseti i tokom snimanja.

Naredne godine se pojavila u filmu "Dobri pastir“ koji je režirao Robert de Niro. nGlavna muška uloga je pripala njenom kolegi Metu Dejmonu.

Anđelina Džoli je 2007. godine režirala svoj prvenac, film "Mesto u vremenu“ i glumila u filmovima "Ogromno srce“ i „Beovulf“.

Sledeće godine je sa Morganom Frimenom snimila film "Tražen".

 Tokom 2010. godine završila je snimanje filmova  "Turista“ sa Džonijem Depom. Film „Grdana- zla vila" snimila je 2014. godine.

I svoj drugi rediteljski projekat predstavila je 2014. godine. Reč je o filmu "Nepokoren“.
Već sledeće godine predstavila je treći rediteljski poduhvat. Reč je o bračnoj drami "Uz more“  u kojoj  je i tumačila glavnu ulogu pored supruga Breda Pita. 

Humanitarni rad


Glumica se potom posvetila humanitarnom radu, pa se na njen sledeći rediteljski projekat moralo čekati do 2017. godine kada se u bioskopima pojavio film "Prvo su ubili mog oca“.

U maju 2021. godine publici je predstavljen film "Oni koji mi žele smrt“. Reč je o kriminalističkom trileru Tejlora Šeridana baziranom na istoimenom romanu Majkla Koritea, u kome Anđelina igra jednu od glavnih uloga.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Tri braka i šestoro dece

Emotivni život Anđeline Džoli su obeležila tri braka sa poznatim glumcima. 

Glumica se 28. marta 1996. godine udala za partnera iz filma "Hakeri“, glumca Džoni Li Milera. Anđelina je umesto venčanice, na sebi imala crne kožne pantalone i belu košulju na kojom je svojom krvlju ispisala suprugovo ime. Zajedno su živeli 18 meseci, a zvanično su se razveli 3. februara 1999. godine.

Ubrzo je stupila u drugi brak sa glumcem Bilijem Bob Tortonom koji je trajao od 5. maja 2000. godine do 27. maja 2003. godine.

U tom periodu Anđelina se borila sa zavisnošću od heroina i provela je 72 sata na posmatranju na neuropsihijatrijskoj klinici u Los Anđelesu.

Nakon oporavka glumica je usvojila dete iz Kambodže koje je prvi put videla tokom snimanja filma "Pljačkaš grobnica“. Dečaku je dala ime Medoks.

Foto: EPA

 

 

Anđelina i Bred su bili najpopularnijih par na svetu


Veza Anđeline Džoli i Breda Pita privukla je najviše pažnje medija, a par je postao planetarno popularan. Kada su se upoznali, Pit je  bio u braku sa glumicom Dženifer Aniston.

Anđelina je demantovala da je bila glumčeva ljubavnica tvrdnjom da ne želi da bude kao njen otac i da sebi ne bi mogla da oprosti rasturanje nečije porodice. Nakon zahteva za razvod koji je podnela Dženifer Aniston, Anđelina i Bred su često viđani zajedno.

Anđelina je 11. januara 2006. godine magazinu "Pipl“ potvrdila nagađanja da je u vezi sa glumcem.

6. jula 2005. godine je usvojila devojčicu iz Etiopije čiji su roditelji umrli od side. Nazvala ju je Zahara Marli, a prezime sve njene dece je i zvanično postalo Džoli-Pit. 

Krajem maja 2006. godine je rodila prvo biološko dete u privatnoj bolnici u Valvis Beju u Namibiji. Nazvali su je Šajlo Nuvel

15. marta 2007. godine je usvojila dečaka iz Vijetnama. Pošto je imao tri godine, Anđelina je izjavila da će učiniti sve kako bi mu pomogla da se snađe u novoj porodici. Nazvali su ga Paks Tin

Anđelina je 2008. godine rodila blizance, dečaka Noksa Lenona i devojčicu Vivijen Maršelin. Porodila se carskim rezom dva dana pre termina u bolnici Santa Marija u Nici, u Francuskoj.

Veza Anđeline i Breda Pita punila je stranice tabloida širom sveta, a par je dobio nadimak Branđelina. Glumica se našla  na listi 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Magazin "Forbs“  ju je proglasilo za jednu od 100 najslavnijih, a "Pipl“ joj je dodelio titulu najlepše žene na svetu.

Foto: EPAIMAGES

 

 



 Anđelina i Bred su se venčali 24. avgusta 2014. godine na svom imanju u Francuskoj. Pored svog prezimena, glumica je dodala i prezime svog supruga.

Nakon dve godine braka, 15. septembra 2016. godine objavili su da se razvode. Razlog za razvod bile su "nepomirljive razlike“. Posle duge sudske bitke Bred je krajem maja 2021. godine dobio zajedničko starateljstvo nad decom.

Foto: Reuters

 

 

Odstranila obe dojke

Sredinom 2013. godine Anđelina Džoli je donela tešku odluku da ukloni obe dojke kako bi smanjila mogućnost da umre od raka kao njena majka. Takođe je najavila da će ići na preventivnu mastektomiju materice i jajnika.

Na ovaj korak se odlučila nakon DNK analiza kojima je utvrđeno da nosi mutirani gen i da ima 87% šansi da oboli od raka dojki, a 50 odsto od raka jajnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija