• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

12:00

Boem torta - kraljica svečanosti! Starinska kremasta poslastica kojoj nema ravne (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Boem torta - kraljica svečanosti! Starinska kremasta poslastica kojoj nema ravne (VIDEO)

Podeli vest

Vikend je pred nama, pa možete da napravite ukusnu poslasticu koja je uvek rado viđena na trpezi. Boem torta je idealno rešenje ako su vam se najavili gosti.

 

Potrebno je za biskvit 4 kore:

10 belanaca
100 gr šećera
100 gr čokolade u prahu 
150 gr ml oraha
100 gr brašna

Krem:

500 ml mleka
100 gr šećera
10  žumanaca
2 pudinga od vanile ili toliko brašna
150 -200 gr maslaca ili margarina
Malo ml. oraha za posipanje

Foto: bakina kuhinja

 

 

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati orahe, brašno. Neskvik ili ml. čokoladu. Može i 2 - 3 kašike kakaa. Sve izjednačiti i podeliti na 2 dela. 

Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom, pa pola testa razvući na celi pleh i peći na 180 stepeni 15 minuta. 

Preseci na pola. Tako ispeći i drugu koru. Staviti jednu preko druge i pokriti krpom da se ne suše. U mleko staviti šećer može i vanilin šećer.

Dodati mleka malo u 10 žumanaca,  pa dodati puding i sve žicom izmešati i zakuvati u mleko. Pokriti folijom i ohladiti. Maslac umutiti sa 2-3 kašike šećera u prahu, pa izjednačiti mikserom sa pudingom. 

Izvrnutu dugački poslužavnik naopako, pa staviti prvu koricu i premazati četvrtinom krema, staviti drugu, treću, pa četvrtu koricu i sve ih premazati kao i odozgo, pa posuti ml. orasima. Može i glazura od čokolade. Ostaviti u frižider 3 sata ili preko noći. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesic povodom nesreće kod Mladenovca: Menjamo Zakon o bezbednosti saobracaja, nulta tolerancija za bahate vozače
Društvo

Vesic povodom nesreće kod Mladenovca: Menjamo Zakon o bezbednosti saobracaja, nulta tolerancija za bahate vozače

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je danas, povodom nesreće kod Mladenovca u kojoj je povređeno dvadesetak osoba, izjavio da ministarstvo na čijem je čelu zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova mesecima radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače i one koji ne poštuju propise.

29.05.2024

08:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31