• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

12:35

Liči na prasetinu, a ustvari je bolje od toga! Bakin recept koji morate da probate (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Liči na prasetinu, a ustvari je bolje od toga! Bakin recept koji morate da probate (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko ste ljubitelj mesa, onda vam preporučujemo recept za svečanu trpezu koji podseća na prasetinu, a ustvari je neverovatno ukusna kombinacija piletine i jaja.

 

Potrebno je:

Pileće belo mesa
4 kašike kisele pavlake il kajmaka
50 gr meksef sira
 50 gr kačkavalja
100 gr šampinjona
150 g suve slanine
150 gr šunkarice
3 kuvana jaja
malo suvog začina
ml. biber

Foto: bakina kuhinja

 

 

Priprema:

Meso iseći na tanje ali tako da ostane celo, pa ga izlupati blago tuckom. Posuti ga suvim začinom ml. biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom i li kajmakom.
 
Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti  tanke listove sira, sampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti  meso, pa odozco ušuškati suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa staviti meso.

 Peci na 200 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa. Ostaviti da se prohladi, pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija