• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2023

06:10

NAJBOLJI RECEPT ZA LUDO TESTO! Od njega mogu da se prave kiflice, pice, lepinje...

Recepti

NAJBOLJI RECEPT ZA LUDO TESTO! Od njega mogu da se prave kiflice, pice, lepinje...

Podeli vest

Ukoliko želite da napravite domaće kiflice ili picu, otkrivamo vam recept za ludo testo.

Sastojci:

500 gr brašna 
1 kašičica soli
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera

325 ml tople vode
2 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

Foto: unsplash.com

Testo

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, so, kvasac i šećer. Dobro promešajte.

Sipajte toplu vodu u smesu sastojaka i mestite testo dok se ne stvori kompaktna i glatka masa. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i nastavite da mesite dok se svi sastojci ne sjedine.

Mesite 5-10 minuta, dok ne postane elastično i ne počne se odvajati od ivica posude.

Pokrijte posudu krpom ili plastičnom folijom i ostavite da se testo diže na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči u veličini.

Nakon što se testo podigne, mesite ga još nekoliko minuta i razdelite na 2-3 jednaka dela, u zavisnosti šta spremate.

Razvucite svaki deo testa na na površini na koju ste stavili brašno.

Na testo stavite željene sastojke i pecite u rerni na 220 stepeni oko 10-15 minuta, ili dok testo ne postane hrskavo i zlatno smeđe.

Napomena:

Ludo testo može biti osnova za razne druge italijanske specijalitete, kao što su kalcone, fokača ili pogačice. Osim toga, možete dodati razne začine u testo kako biste mu dali dodatni ukus i aromu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija