• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2022

19:40

TOPLE HLEB-LEPINJE! Probajte najbolje i najukusnije testo! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Recepti

TOPLE HLEB-LEPINJE! Probajte najbolje i najukusnije testo! (VIDEO)

Podeli vest

Nema ničeg lepšeg od domaćeg vrućeg hleba. Mi vam donosimo jedinstven, a jednostavan recept za hleb-lepinje koji savetujemo da isprobate

Testo one domaćice koje nisu iskusne često izbegavaju da mese, ali postoji jedan trik koji će vam pomoći da uvek uspe i da od njega napravite šta god poželite. Tajna je u jednoj kašici sirćeta, a ono pomaže da testo brže i više naraste, a i daje mu neki poseban šmek. Od njega možete da pravite slato i slano pecivo ili hleb, a mi vam predlažemo hleb-lepinje koje su odlične uz bilo koji obrok, a može i sendvič da se pravi od njih. 

Sastojci:


700 g brašna
400 ml toplog mleka
4 kašike šećera
8 g suvog kvasca
2 jajeta 
80 ml ulja
1/2 kašičice soli
10 g praška za pecivo
1 kašiku sirćeta
Za premazivanje:
1 žumance 
2 kašičice mleka 
susam 

Priprema:


Prosjete brašno u jedno, a u drugoj činiji pomešajte mleko, kvasac i šećer, pa dodajte jaja i ulje. Dobro sjedinite, pa dodajte so i prašak za pecivo. U posudi sa brašnom napravite rupu, a zatim sipajte smesu sa kvascem, dodajte sirće i umesite testo, zatim dodajte puter i opet dobro sjedinite. Prebacite u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i krpom i ostavite na toplom 40 minuta da nadođe. Podelite testo na 2 dela, pa svaki deo na 8 jednakih delova. Oblikujte loptice i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da odstoje još 20 minuta. Umutite žumance sa mlekom i premžite hleb-lepinje. Zatim pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.  

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12