• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2022

10:04

ČUVENI SVETSKI KUVAR DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO NALAZI INSPIRACIJU ZA VRHUNSKE OBROKE: Kad najbolje kuvam, razmišljam kao žena

Recepti

ČUVENI SVETSKI KUVAR DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO NALAZI INSPIRACIJU ZA VRHUNSKE OBROKE: Kad najbolje kuvam, razmišljam kao žena

Podeli vest

Poznati televizijski kuvar i vlasnik restorana Džejmi Oliver otkrio je u intervjuu za "Tajms" da, kada najbolje kuva, nastoji da razmišlja kao žena!

- Žene kuvaju po instinktu, dok se muškarci takmiče u improvizacijama i usmeravaju energiju na usavršavanje određenih metoda ili recepata. Kuhinje u kojima dominiraju muškarci nisu dobro mesto za rad - ocenio je Oliver, koji je za "Tajms" govorio i o svojoj novoj knjizi "Jedan" (One) sa receptima za jela koja se spremaju u jednoj šerpi.

- Ispekao sam zanat kao mlad i svu energiju usmeravao sam na osvajanje Mišlenovih zvezdica i razradu načina kako da kontrolišem prirodu, umesto da reagujem na prirodu, što mislim da su više ženske osobine - briga o ishrani i više majčinskih osećanja... Uvek kada dobro kuvam, pokušavam da razmišljam kao žena - priznao je on.

- Ako želite da vidite kako nešto izgleda loše, idite u kuhinju punu muškaraca. Njima je potrebna ravnoteža, potrebne su žene - dodao je čuveni kuvar.

Foto: Reuters

Džejmi Oliver

Džejmi Oliver je debitovao na televiziji 1999. godine u Bi-Bi-Sijevoj seriji "Goli kuvar".

Pored televizijskih emisija, objavio je i istoimenu knjigu, koja je postala bestseler širom sveta.
Razmišljajući o počecima svoje karijere, Oliver je rekao da ga je pojavljivanje na malim ekranima u početku učinilo vrlo nepopularnim među muškarcima.

- Propisno su me proganjali i maltretirali nekoliko puta. Bilo im je lako dok se ja nisam pojavio, a onda su devojke ili žene počele da im prebacuju da su lenštine i da bi i oni mogli da kuvaju. Biti "goli kuvar" devedesetih nije bilo nimalo prijatno - otkrio je on.

Džejmi Oliver je, podsetimo, pre četiri godine zapao u ozbiljnu poslovnu krizu, kada je zbog lošeg poslovanja zaglibio u dugove i bio prinuđen da zakatanči 20 od 49 restorana u Velikoj Britaniji, a trenutno stanje ocenjuje kao stabilno.

Prošle godine je smršao čak 15 kilograma, i to tako što je više jeo povrće, a manje meso.

Foto: Reuters

- Pazio sam da redovno i kvalitetno spavam, da se više krećem, a da pritom jedem i orašaste plodove, koji mogu da prepolove rizik od bolesti srca kao što je infarkt. Uz njih dobijate zdrave masti i proteine. Odlični su i za decu, dajte ih i njima - poručio je Džejmi, koji sa suprugom Džuls, modnom dizajnerkom, ima petoro dece: ćerke Popi (20), Dejzi (19), Petal (13) i sinove Badija (11) i Rivera (6).

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija