• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

17:00

Olakšajte sebi život! Evo šta je najbolje nositi po vrućini (FOTO)

pexels.com

Moda i lepota

Olakšajte sebi život! Evo šta je najbolje nositi po vrućini (FOTO)

Podeli vest

Kada je napolju pakleno vruće, sigurno ste u dilemi šta da obučete. Otkrivamo u kojoj odeći ćete se osećati najprijatnije.

Kada se odlučujete za letnje odevne kombinacije, najvažnije je odabrati laganu i prozračnu odeću od prirodnih materijala. 

Izbegavajte sintetiku i debelu pletenu odeću. Iskoristite moć svetlih boja da ublaže toplotu i zračenje, i oslonite se na lepršave odevne komade. Obratite pažnju i na obuću - i kod nje važi pravilo da su poželjni prirodni materijali, a važno je i da je otvorena, da bi stopalo moglo da diše. 

Foto: pexels.com

Odeća za leto

 

Ovo su pravila i preporuke za vrelo leto:

Pamučni materijali su zakon

Dakle - lan i pamuk jer se u njima manje znojimo. Izbegavajte poliester i najlon, kao i materijale koji su pogodni za zimsku odeću - kašmir i vunu.

Odaberite široke krojeve i kratke rukave

Kombinacija mekoće i prozračnosti čini dobitnu kombinaciju za vruće letnje dane jer omogućava koži da diše.

Maksi haljine, široke lanene pantalone, košulje uparene sa suknjama i slične kombinacije koje uključuju pamuk i lan možete opušteno da nosite do jeseni. Ove kombinacije su prijatne i omogućavaju vam da se manje znojite. 

 

 

Nosite svetle boje


Izbegavanje tamnih tkanina tokom najtoplijih dana odavno je poznato kao jedan od ključnih saveta pri odabiru letnje garderobe. Razlog je što privlače i zadržavaju toplinu, pa je odabir svetlih neutralnih tonova ili veselih svetlih nijansi mnogo efektniji.

Na odeći svetlijih pastelnih nijansi mogu da se vide ružne mrlje od znoja, tako da je bela definitivno najbolja opcija za leto. 

 

 

Izbegavajte pamučne kape


Da li ste znali da većinu toplote gubimo kroz glavu? Zato je toliko važno nositi šešir zimi, dok se leti preporučuje samo onima kojima je ovakav način zaštite od sunca preko potreban.

Ipak, ima jedna dobra vest za sve ljubitelje šešira – šik modeli od pruća su hit jer uspešno propuštaju toplotu zahvaljujući prozračnosti.

 

Foto: Shutterstock

Sandale

 

Držite se letnjih cipela

Iako je udobnosti i praktičnosti patika veoma teško odoleti, sredina leta možda nije idealno vreme za njihovo nošenje. Ni baletanke ni mokasine nisu idealna opcija jer većinu stopala drže zatvorenim i sprečava ih da dišu.

Umesto toga, izaberite neki od zanosnih modela letnjih sandala koje pune police modnih prodavnica  u ovo doba godine.

Foto: Pixabay

Odeća za leto

 

Smanjite modne dodatke na minimum


Kabasti nakit, gumice za kosu, široki kaiševi i velike tašne su veoma trendi modni dodaci, ali ih po najtoplijem vremenu treba svesti na minimum.

Olakšajte sebi tako što ćete podići kosu što je više moguće od kože, koristiti minimalistički nakit i birati modele mini torbica u kojima vam neće biti dodatno vruće na ramenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!
Društvo

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

29.05.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54