• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.11.2023

22:40

5 važnih 'sitnica' koje žena primeti kod muškarca i pre nego što on progovori

Shutterstock

Ljubav

5 važnih 'sitnica' koje žena primeti kod muškarca i pre nego što on progovori

Podeli vest

Kada je u pitanju upoznavanje s novom osobom, posebno u domenu romantičnih mogućnosti, ključnu ulogu igra ono što vam upadne u oči pre nego što razmenite reči.

Prvi utisci su izuzetno važni, a nedorečeni detalji koje žene primete kod muškarca pre nego što on otvori usta su kao prolog razgovora. Iako ovi vizuelni znaci ne definišu karakter osobe, oni svakako mogu da postave ton za početnu interakciju.

Šta je prvo što žena primeti kod muškarca?

Kosa i brada

Način na koji muškarac stilizuje i održava kosu i bradu može mnogo toga da kaže o njegovoj ličnosti. Bilo da se radi o negovanoj bradi, dobro oblikovanoj frizuri ili ležernom raščupanom izgledu, ovaj izbor može da prenese osećaj samopouzdanja i brige o sebi. Neuredan izgled može se shvatiti kao nedostatak obraćanja pažnje na detalje ili neobavezan stav. S druge strane, negovana frizura i brada mogu da odaju utisak da je ponosan na svoj izgled i da ceni ličnu higijenu.

Foto: Shutterstock

Ruke i nokti govore hiljadu reči

Nokti i ruke

Izgled muških ruku i noktiju može se činiti kao detalj, ali to je često zanemaren aspekt koji žene primećuju na prvi pogled. Čisti, negovani nokti i negovane ruke ukazuju na poželjan nivo higijene i brige o sebi. Nasuprot tome, zanemareni nokti mogu da prenesu nedostatak ove pažnje. Žene mogu podsvesno da povezuju manikirane ruke sa nekim ko obraća pažnju na sitnije detalje života, dok se neuredne ruke mogu shvatiti kao potencijalna crvena zastava.

Držanje

Kako se osoba ponaša fizički je neverbalno sredstvo komunikacije koje može da prenese  samopouzdanje, snagu, pa čak i pristupačnost. Dobro držanje može da učini da osoba izgleda samouverenije, dok se ležernost može protumačiti kao nedostatak samopouzdanja ili nemar. Pored toga, dobra telesna građa može da bude vizuelni znak koji odaje disciplinu, posvećenost fitnesu i sveukupno zdrav način života. Ovi fizički atributi mogu da kreiraju prvi utisak koji žena stiče pre nego što se upusti u razgovor, prenosi Citymagazine.si.

Foto: Shutterstock

Čovek je i njegov stil

Odeća

Odeća je moćan oblik samoizražavanja i može da pruži uvid u čovekovu ličnost i stil. Izbor odeće, bilo ležerne, svečane ili eklektične, ženama odaje uvid u interesovanja i nivo sofisticiranosti njenog vlasnika. Praćenje modnih trendova i fino odabrani detalji mogu da ukazuju na nekoga ko je u skladu sa aktuelnim stilovima i ponosi se svojim izgledom. S druge strane, neusklađena ili neujednačena odeća može se shvatiti kao nedostatak interesovanja za lični stil ili samoprezentaciju.

Miris tela

Miris je moćan afrodizijak, a miris tela je dovoljan razlog da nekoga privuče ili odbije. Dobra lična higijena, uključujući upotrebu nežnih toaletnih voda ili parfema može da ostaviti pozitivan i nezaboravan utisak. Nasuprot tome, zanemarivanje lične higijene stvara instant prepreku za povezivanje. Miris je suptilan, ali moćan faktor koji doprinosi ukupnoj percepciji osobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija