• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2023

09:33

PRIPREMITE NOGE ZA SANDALE! Proverite da li imate ovaj problem pre nego što otopli

Ljubav

PRIPREMITE NOGE ZA SANDALE! Proverite da li imate ovaj problem pre nego što otopli

Podeli vest

Gljivice na noktima, posebno na noktima nogu, vrlo su čest zdravstveni i estetski problem i žena i muškaraca. Bela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stepen infekcije noktiju.

Ove mrlje vremenom mogu da menjaju oblik i boju, a površina nokta postaje neravna, počinje da se lista i sve to može da bude veoma neprijatno.

Za nastanak ovog problema najčešća je kriva vlažna sredina, mokre noge, nošenje sintetičkih čarapa i obuće koja onemogućava disanje kože.

Ako se ova infekcija ne leči, zbog deformisanog nokta može da zaboli i prst, pa i da hodanje bude mučno.

Gljivice mogu da se prošire na kožu između prstiju, a u nekim slučajevima, nokat i otpada.
Proverite da li imate ovaj problem na nogama pre nego što dođe vreme za sandale, jer, kako kažu dermatolozi, to ne može da se reši za dan.

Ako primetite samo mrlje na nokatnoj ploči, iskoristite neki od ovih prirodnih lekova ili se obratite lekaru.

Ukoliko problem nije odmakao predaleko, možete isprobati neke prirodne lekove za lečenje gljivica na noktima:

Foto: Pixabay

Noge

Jabukovo sirće

Pomešajte jednake količine jabukovog sirćeta i vode i u tom rastvoru držite inficirani nokat.

Limunov sok

Limunska kiselina, sa svojim antiseptičnim svojstvom pomoći će da se zaustavi širenje infekcije. Nanesite svež limunov sok na zahvaćeno područje, ostavite da deluje oko pola sata i isperite toplom vodom. Ponovite nekoliko puta dnevno. Limunov sok možete da pomešate u istoj srazmeri s maslinovim uljem pa masirajte stopala.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Soda bikarbona

Napravite pastu od sode bikarbone, pomešane sa vodom i stavite na nokat.

Ulje origana

Dve kapi origanovog ulja pomešajte sa jednom kašikom maslinovog ulja. Ovakav rastvor nanese se na nokat i držite 15-ak minuta. Ponovite ovaj tretman uveče i ujutru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom
Politika

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

07.05.2024

10:59

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću
Politika

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću

Ispitivanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Slađanu Trajkoviću koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn.

07.05.2024

10:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija