• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2022

22:15

EVO ŠTA SE DOGODI KADA SE PSIHOPATA ZALJUBI! Iskazuju LJUBAV na drugačiji NAČIN!

Ljubav

EVO ŠTA SE DOGODI KADA SE PSIHOPATA ZALJUBI! Iskazuju LJUBAV na drugačiji NAČIN!

Podeli vest

Istraživanje pokazuje da psihopate mogu voditi brigu o drugim ljudima, ali samo u slučajevima ako to rade voljno i kada su uložili dovoljno napora da nauče kako da budu empatični

Psihopatija se u psihologiji smatra podkategorijom poremećaja ličnosti, a glavne karakteristike psihopata su nedostatak empatije, sebičnost, nedostatak krivice i šarm koji koriste da manipulišu drugima. Međutim, psiholozi veruju da se mogu zaljubiti, kao što se i vi zaljubite u nekoga, ali način na koji izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u svojim odnosima je sasvim drugačiji.

Foto: Shutterstock

Psihopate su u stanju da vole drugu osobu

Psiholozi navode da postoje različiti nivoi i vrste psihopatije. Ako osoba ne pokazuje ozbiljne znake psihopatije, veća je verovatnoća da će se moći zaljubiti. Psihopate se takođe mogu osećati usamljeno i imati želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne veze i nemogućnosti da se otvore drugoj osobi, navodi Brightside.

Njihovi odnosi su zasnovani na različitim razlozima od tradicionalnih

Pošto se psihopate bore sa izgradnjom jakih emocionalnih veza i stvaranjem intimnosti u vezi, veća je verovatnoća da će stupiti u veze zasnovane na zajedničkim verovanjima i pogledima na svet. Ali njihov partner treba da bude oprezan: psihopate su izuzetno sebične i obično pokušavaju da manipulišu svojim partnerom da žrtvuju svoje interese za svoje.

Psihopate možda žude za bliskim odnosima, ali su retko u stanju da ih stvore i održavaju

Malo je verovatno da će psihopate uspeti da pokušaju da ostvare emocionalnu vezu sa drugim ljudima zbog njihove nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu povezanost. Psihopate se ne mogu osloniti na druge ljude i često pokušavaju da ih iskoriste u svoju korist.

Foto: Shutterstock

Psihopate ne mogu da pruže emocionalnu podršku svom partneru

Psiholozi veruju da psihopate generalno ne osećaju strah ili anksioznost, a pošto nikada sami nisu osetili ove emocije, bore se da pokažu empatiju i razumeju ova i druga osećanja kod drugih ljudi. Istraživanja pokazuju da psihopate mogu da brinu o drugim ljudima, ali samo kada to rade voljno i samo kada su uložile dovoljno truda da nauče kako da budu empatične.

Psihopate preferiraju kratkoročne veze

Psihopate više vole da stvaraju kratkoročne veze bez jake emocionalne veze. Retko su zainteresovani da ulože dovoljno svog vremena u stvaranje dugoročnih veza koje bi potencijalno mogle dovesti do braka. Često stavljaju sebe na prvo mesto, što im otežava pronalaženje odgovarajućeg partnera.

Psihopate se odlično snalaze u manipulaciji svojim partnerima

Psihopate mogu lako da 'čitaju' druge ljude i razumeju njihove namere. Oni znaju da budu šarmantni i da se osećate prijatno u svakoj situaciji i to ih čini savršenim manipulatorima. Iznenađujuće, oni ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade. Psihopati su egocentrični i ne mare za nevolje i osećanja koje njihovi postupci mogu izazvati kod drugih ljudi.

Foto: Shutterstock

Njihova ljubav može biti destruktivna

Pošto psihopate zapravo ne znaju kako da komuniciraju sa ljudima na dubokom nivou, romantična veza može biti destruktivna za oba partnera. Psihopate će češće delovati impulsivno i biti emocionalno nedostupni. Manipulacija i nedostatak empatije mogu doprineti nestabilnosti i napetosti u vezi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija