Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Nikolić

20.10.2022

10:28

PRAVILNA NEGA KOSE TOKOM HLADNIJIH DANA! Iskusna frizerka otkriva ANTISTRES METODU za svaku ženu

Ljubav

PRAVILNA NEGA KOSE TOKOM HLADNIJIH DANA! Iskusna frizerka otkriva ANTISTRES METODU za svaku ženu

Podeli vest

Bez obzira na to što se miholjsko leto vratilo, to ne znači da su nas hladni dani zaobišli i da ne treba da negujemo našu kosu. Niske temperature koje traju nekoliko meseci mogu da utiču na izgled i sjaj naših vlasi. Profesionalna frizerka Marija Gavrić otkriva za Informer.rs kako da negujemo kosu tokom jeseni i zime

Pre svega, trebalo bi da obratimo pažnju na redovno šišanje krajeva. Ne morate da se ošišate, ali da skraćujete krajeve morate – ovo važi u svakom periodu tokom godine. Krajevi kose tokom zimskih meseci posebno su osetljivi i podložni dodatnom isušivanju kose. Vaša kosa će ponovo da raste, zato nema brige.

Skraćivanje kose

- Skraćivanje krajeva je neophodno tokom cele godine, a kako bi kosa bila negovana i zdrava, preporuka je skraćivati je na dva do četiri meseca po par centimetara – navodi Marija.

Foto: Pixabay

Skraćivanje krajeva je vrlo bitno!

Takođe se savetuju i prirodne maske za kosu. Najbolja prirodna maska je od kokosovog ulja i cimeta. Cimet odlično utiče na pigmentaciju kose, pogotovo ako je kosa farbana, a kokosovo ulje je dobro za sve tipove kose.

Da li kapa oštećuje kosu?

Vrlo je važno da nosimo kapu tokom zime, kako nam ne bi bilo hladno, ali i kako se ne bi prehladili. Ono što muči svaku ženu jeste da li kapa može da uništi koren vlasišta.

- Kape znaju malo da oslabe kosu, jer je slepe kada je nosimo. Zato savetujem da sa sobom nosite neki češljić da sredite frizuru posle nošenja kape – kaže frizerka.

- Nosite meke kape koje sadrže saten ili svilu ispod njih, kao postavu. Ili, još jedan predlog, pre kape, stavite svilenu maramu na glavu, pa zatim omiljenu kapu ili šešir.

Foto: Pixabay

Antistres metod za žene

Kosu treba prati prema vlastitom osećaju, dakle kako vi sami procenite da prija vašem temenu, jer je svaki tip kože različit. Naša frizerka takođe savetuje da negujete kosu svaki dan, da menjate frizure, jer je to najbolji antistres metod za svaku ženu. 

Za pranje kose koristite šampone bez sulfata i silikona. Upravo šamponi koji sadrže sulfate mogu dodatno da oštete oštećenu i ispucalu kosu.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija