• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

13.06.2022

09:28

BIO TI JE SIMPATIČAN, ali čim se distancirao zainteresovana si još više? Psiholog otkriva u čemu je caka!

Ljubav

BIO TI JE SIMPATIČAN, ali čim se distancirao zainteresovana si još više? Psiholog otkriva u čemu je caka!

Podeli vest

Psiholog Kimberli je objasnila zašto imaš osećaj da ti se neko ko se povremeno distancira od tebe, dodatno privlači

 

 

Da li vam se nekada dogodilo da vam se svidi osoba, ali da takoreći sa tobom igra "toplo-hladno" i umesto da ga otkačiš, još više se "zalepiš" za njega?

Psiholog Kimberli, koja na TikTok-u deli najrazličitije savete svojim pratiocima, objasnila je zašto je to tako:

- Da li si bila nekada u situaciji da upoznaš nekoga ko ti se svideo. Ne baš da je ljubav tvog života, ali misliš da je sladak i počnete komunikaciju. Međutim, kako idete kroz faze dopisivanja, počinje da deluje hladan i udaljen, pa te možda čak i malo "otkači", možda je malo i nekulturan. Pa počneš da se pitaš "šta sam uradila da uzrokujem da se ponaša tako udaljeno, da bude tako "vruće-hladno" iznenada. Takvo ponašanje se nastavlja, pa nekada mnogo flertuje, a nekada se distancira. I umesto da u potpunosti otpišeš tu osobu shvatiš kako pokušavaš sve više i više da ga osvojiš. Uhvatiš sebe kako razmišljaš "o bože, mora da mi se ova osoba baš mnogo dopada, kada mu posvećujem toliko misli i vremena. Međutim, velike su šanse da ti se ne sviđa zapravo baš mnogo, već je samo pokrenuo tvoju "osetljivost na odbijanje". Socijalna psihologija pokazuje da, kada vas neko odbija, na male načine, zapravo uzrokuje da želite da ga još više osvojite, da mu udovoljite više i ispada da ima veću vrednost, nego što zapravo ima. Tako da, nije zapravo toliko vredan, samo je aktivirao tvoju "osetljivost na odbijanje" - rekla je Kimberli.

Kako je to objasnila, možete pogledati u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija