• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2023

17:00

Evo kako da sprečite Gugl da vam obriše neaktivan nalog

Pixabay

Hi-Tech

Evo kako da sprečite Gugl da vam obriše neaktivan nalog

Podeli vest

Gugl će od decembra početi da briše neaktivne Gugl naloge. Ali možete da sprečite da ostanete bez njih.

Pravila o neaktivnim nalozima navode da ako niste koristili svoj nalog u bilo kojoj Gugl usluzi u poslednje dvie godine, nalog će biti izbrisan. To se odnosi samo na lične naloge, što znači da će oni za preduzeća, škole i slične organizacije ostati netaknuti.

Techlicious preporučuje da sve svoje stare naloge držite aktivnim, posebno zato što je to besplatno i jednostavno s Guglom.

Najlakši način je da se prijavite na svoj nalog barem jednom svake dve godine. To uključuje čitanje ili slanje e-pošte na Gmailu, korišćenje Gugl diska, gledanje YouTube video snimaka dok ste prijavljeni, preuzimanje aplikacije iz Google Play prodavnice, upotreba Google pretrage dok ste prijavljeni ili prijavu u aplikaciju ili uslugu treće strane pomoću Gugla.

Ako ste nedavno koristili svoj Gugl nalog ili bilo koju njegovu uslugu, vaš nalog će se smatrati aktivnim i neće biti u opasnosti od brisanja.

Osim toga, Gugl kaže da se postojeća pretplata putem vašeg Gugl naloga računa kao aktivnost naloga. To se odnosi na Gugl usluge, kao što je Google One, i pretplate na aplikacije trećih strana. A za sada, ako ste preneli video snimke na Jutjub na svoj Google nalog, on neće biti izbrisan.

Foto: Reuters

 

 

Dok proveravate svoje stare naloge, odvojite nekoliko minuta da ih zaštitite snažnom lozinkom i dvofaktorskom autentifikacijom. Interna analiza kompanije Gugl otkrila je da postoji deset puta manja verovatnoća da će neaktivni nalozi imati omogućenu dvofaktorsku autentifikaciju i da često imaju lozinke koje je lako probiti. Izdvojite malo vremena i podesite trenutnu adresu e-pošte za oporavak.

Idite na Gugl nalog u gornjem desnom uglu ekrana vašeg uređaja.
Odaberite Manage your Google Account.
Kliknite na "Security" levo na ekranu.
U sekciji How you sign in to Google odaberite Recovery email.
Dodajte adresu e-pošte za oporavak naloga.
Unesite kod od šest simbola poslat na novu adresu e-pošte za oporavak naloga.

Nakon što to učinite, e-pošta za oporavak naloga bit će uspešno dodata.

Ako ste sigurni da ne želite da zadržite svoj neaktivni Gugl nalog, možda bi trebalo da bezbedno kopirate svoje podatke pre nego što im izgubite pristup. Možete koristiti Gugl platformu Takeout za izvoz svojih podataka s Gugl usluga na druge platforme.

A ako znate da ćete samo privremeno koristiti Gugl nalog ili ste zabrinuti šta će se desiti s vašim nalogom nakon što ga izbrište, možete to promeniti u podešavanjima u Google Inactive Account Manageru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20