• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

16:00

Predsednik RIK odgovorio Mariniki i Aleksiću: Nismo nadležni za odluku o ponavljanju izbora

printscreen

Vesti

Predsednik RIK odgovorio Mariniki i Aleksiću: Nismo nadležni za odluku o ponavljanju izbora

Podeli vest

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević poručio je da RIK nije nadležna za zahtev koji je podnela koalicija "Srbija protiv nasilja" za poništavanje i ponavljanje izbora u Beogradu.

On je na sednici RIK, rekao da je pokušao da ukaže na pravne pretpostavke i istakao da podneti hathev nije uredan i pravno ne može biti razmatran na sednic RIK koja je apsulutno nenadležna.

Dimitrijević je reao da je imao nameru da ooziciji objasni da ihe je neko doveo u zabludu da je RIK nadežan, ali su ga, kako je naveo, obavestili da počinju štrajk glađu u objektu stare skupštine, „svesni da se adresa njhovog zahteva nalazi možda na drugom mestu“.

- Ostalo je nejasno da li se zahteva ponavljanje na pojedinim mestima u Beogradu ili ponavljanje celog procesa - rekao je on.

Naveo je da RIK ne može da bude uključena u sprovođenje celokupnog izbrnog procesa u Beogradu, već da naloži ponavljanje na pojedinim biračkim mestma.

Ni RIK ni GIK ne mogu da utiču da li će se ponoviti već da raspisani izbori budu u skladu sa izbornim zakonom, naveo je on.

Od ispunjenja zakonskih uslova zavisi raspisivanje izbora, a jedan od njih je, kako je naveo Dimitrijević, ako se ne formira vlast u roku od dva meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija