• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2024

18:52

Vozio sa probnom dozvolom pa usmrtio brata i kumu! Osuđen na 4,8 godina zatvora

Informer

Vesti

Vozio sa probnom dozvolom pa usmrtio brata i kumu! Osuđen na 4,8 godina zatvora

Podeli vest

Pavlu Stoiljković (31) osuđen je pravosnažno na četiri godine i osam meseci, jer je 2. oktobra 2021. izazvao saobraćajnu nesreću u Ustaničkoj ulici u Beogradu u kojoj su poginuli Marko Stoiljković (28) i Ksenija Jovanović (31), dok je on lakše povređen.

Kobnog jutra, troje mladih se vraćalo iz grada posle kućne žurke kod jedne drugarice. Za volanom "folksvagen golfa" je iz nekog razloga bio Pavle, koji je imao probnu vozačku dozvolu.

Prema rečima očevidaca, "golf" je naišao velikom brzinom iz pravca grada ka Konjarniku. Udario je u banderu pored puta, zarotirao se i potom zakucao u betonsku žardinjeru. 

Tokom okretanja automobila, devojka je sa zadnjeg sedišta letela 20-ak metara i pala na kolovoz, dok je telo suvozača nađeno pored vozila. Vozač je, čudom, prošao samo sa ogrebotinama.

Vozio 109 kilometara na sat

Veštačenjem je utvrđeno da je Pavle tom prilikom vozio 109  kilometara na sat, na mestu gde je ograničenje bilo 50. Njemu je posle nesreće izmereno 1,63 promila alkohola u krvi. 

Prilikom donošenja pravosnažne presude, Apelacioni sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo u obzir činjenice da je Stoiljković ranije neosuđivan, njegovo korektno držanje pred sudom, lične prilike i zdravstveno stanje.

Takođe, da je lično pogođen, "jer je bio u dobrim odnosima sa poginulima, posebno sa Markom koji mu je bio brat od strica" te da je krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne i bitno, i da je relativno mlad čovek:

"Osnovano je žalbom branilaca ukazano da je prvostepeni sud pogrešno utvrdio da se prilikom nesreće nalazio u stanju alkoholisanosti. Otežavajuća okolnost je bila to što je ranije prekršajno kažnjavan iz oblasti saobraćaja", navodi Apelacioni sud u obrazloženju svoje odluke.

Nastradali bio dispečer

Nastradali Marko bio je jedinac i živeo je sa ocem. Radio je u jednoj američkoj firmi kao dispečer koji prati kretanje kamiona. Prema rečima komšija sa Zvezdare, on je uvek bio pažljiv u vožnji, kulturan i vaspitan. Nije poznato iz kog razloga je dao Pavlu da vozi, koji je neiskusan vozač.

Sa pokojnom Ksenijom, inače, Markova porodica je u kumovskim odnosima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pijan se zakucao u banderu, poginulo dvoje! Bahatom vozaču pet godina robije
Presuda

Pijan se zakucao u banderu, poginulo dvoje! Bahatom vozaču pet godina robije

Pavle Stoiljković osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je izazvao udes u kojem su poginuli njegov rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović. Njemu je izrečena i mera zabrane vožnje u trajanju od dve godine, kada izađe iz zatvora.

03.11.2023

14:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Miler progovorio o Jokiću! Ako dobije treću MVP titulu...
NBA

Miler progovorio o Jokiću! Ako dobije treću MVP titulu...

Legendarni košarkaš Indijane, Redži Miler (58), gostovao je u podkastu kod poznatog novinara Dana Patrika i tom prilikom je govorio o srpskom centru Nikoli Jokiću (29) koji bi trebao treći put u karijeri da bude proglašen za najkorisnijeg igrača u NBA ligi.

07.05.2024

14:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija