• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2024

14:43

Srpska lista poručuje: Etnički motivisani napadi na Srbe nisu propaganda, već surova realnost!

informer.rs

Politika

Srpska lista poručuje: Etnički motivisani napadi na Srbe nisu propaganda, već surova realnost!

Podeli vest

Srpska lista ukazuje da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da lažima i propagandom zamaskira istinu, a sebe i svoj režim predstavi na drugačiji, lepši način, iz dva kokretna razloga - kako bi opravdao otimanje srpske privatne zemlje i militarizaciju severa, ali i nasilje koje se kontinuirano sprovodi nad srpskim narodom

Srpska lista regovala je povodom izjave Kurtija, u kojoj je naveo da je nasilje nad Srbima na tzv. Kosovu "srpska propaganda", navodeći da je mandat aktuelnog kosovskog premijera obeležilo više od 500 etnički motivisanih napada.

- Konstantno institucionalno nasilje i etnički motivisani napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji nisu propaganda već nažalost surova realnost koju živi naš narod pod režimom Aljbina Kurtija, čija je opsesija progon Srba sa Kosova i Metohije došla do te mere da je zanemario potrebe samih Albanaca koji su glasali za njega.  Svoj mandat Kurti obeležava podatkom da se nad Srbima dogodilo više od 500 etnički motivisanih napada, od toga dobar deo direktno od strane pripadnika kosovskih institucija, policijskih i svih ostalih, te da je za vreme njegove strahovlade na rukama pripadnika Kosovske policije i Kosovskih bezbednosnih snaga krv Srba i srpskih dečaka i mladića, poput Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, koji su upucani na Badnji dan - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Prema oceni Srpske liste, Kurti je uspostavio svojevrsni kriminalni krug za progon i ugnjetavanje Srba. 

To se, ukazuju, najbolje vidi na primeru Srećka Sofronijevića, ali i na primeru ostalih Srba koji su uhapšeni i okrivljeni za ratne zločine bez ikakve osnove.

- Kurtijeve falange su prvo pucali u njega bez ikakvog osnova i razloga i naneli mu teške telesne povrede, nakon toga niko nije sproveo istragu i utvrdio odgovornost onih koji su pucali u građanina i civila, a kad su shvatili da ni to nije bilo dovoljno da Srećko napusti Kosovo i Metohiju, onda su ga pred porodicom uhapsili i do danas ga drže u pritvoru. Tu su i primeri časnih Srba koji nisu hteli da prodaju očevinu i dedovinu, pa su nakon dve decenije proglašeni ratnim zločincima i bez ikakvih dokaza se drže u kazamatima širom Kosova i Metohije. Primera poput ovih je na desetine i stotine, i oni su realan i surov život koji žive Srbi zbog Kurtijevog režima, a ne propaganda bilo koga - navode iz Srpske liste.

Poručuju da je region Sever dok su Srbi bili u policiji imao najmanje počinjenih krivičnih dela, a najviše rasvetljenih od svih regiona na Kosovu i Metohiji.

- Sa druge strane Kurti može da zatraži statistiku od svog potrčka Svečle, pa da vidi da je region Severa dok su u policiji bili Srbi imao najmanje počinjenih krivičnih dela, a najviše rasvetljenih od svih regiona na Kosovu i Metohiji - ističu iz Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12