• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2024

19:24

Odloženo suđenje političaru silovatelju: Advokati traže sučeljavanje sa žrtvom

UDS

Vesti

Odloženo suđenje političaru silovatelju: Advokati traže sučeljavanje sa žrtvom

Podeli vest

Glavni pretres u postupku protiv bivšeg novosadskog političara Srđana Egića (43), okrivljenog za silovanje, odložen je za 24. jun zbog nedolaska oštećene devojke N. Š. (21) iz Kule koja je svoj izostanak opravdala medicinskom dokumentacijom.

Na sledećem ročištu Viši sud u Novom Sadu će odlučivati o tome da li će suđenje biti otvoreno za javnost. Tada će biti doneta i odluka o predlogu branilaca da se oštećenoj ukine status posebno osetljivog svedoka i da se direktno suoči sa optuženim.

Podsetimo Egić je bio u pritvoru od 9. marta prošle godine pa do početka marta ove godine, kada je dao jemstvo od preko 400.000 evra u dinarskoj protivvrednosti kako bi se branio sa slobode.

Izrečena mu je tada i mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu da se javlja svakog meseca predsedniku sudskog veća. Istovremeno, njemu su oduzete putne isprave i zabranjeno izdavanje novih do okončanja krivičnog postupka.

Nekadašnji novosadski funkcioner tereti se u ovom procesu za silovanje koje se, prema optužnici, dogodilo 8. marta prošle godine. On je na početku suđenja negirao krivicu.

Žrtva seksualnog napada dobila je status posebno osetljivog svedoka i ona je tokom istrage ispitana u posebnoj prostoriji, "skrin sobi" Višeg suda. Sve se desilo, kako tvrdi N. Š., kada se preko Fejsbuka javila na oglas za izdavanje stana i stupila u kontakt sa Egićem.

Prijavila ga još jedna devojka

Devojka je ispričala da je napasnik pozvao u njegov stan kako bi joj "pomogao da nađe stan i posao", pod izgovorom da je u kafićima i restoranima u gradu gužva zbog proslave Dana žena.

- U svom iskazu je navela da je u stanu najpre tražio milom da imaju seksualni odnos, a zatim silom. U jednom momentu uspela je da pobegne na ulicu, gde je pomoć potražila od jednog dostavljača, koji je odveo u policiju - kazao je za Informer izvor blizak istrazi.

Interesantno je da je protiv Egića podneta još jedna krivična prijava zbog pokušaja silovanja druge devojke. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija