• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

24.04.2024

09:04

Detalji iz istrage hapšenja graničnih policajaca u Crnoj Gori! Ovako je fukcionisala "šema" (VIDEO)

Shutterstock/Natalya Volchenkova

Vesti

Detalji iz istrage hapšenja graničnih policajaca u Crnoj Gori! Ovako je fukcionisala "šema" (VIDEO)

Podeli vest

Crnogorski granični policajci koji su juče uhapšeni na radnom mestu, na graničnom prelazu Božaj prema Albaniji, mesecima su u svakoj smeni u kojoj su radili uzimali mito da bez pregledanja propuštaju vozila.

Kako prenose lokalni mediji uhapšeni su Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Moma Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević. 

Granični policajci su uhapešni nakon višemesečne istrage i praćenja njihovog rada. 

- Na ulaznoj i izlaznoj traci po jedan iz smene bio je zadužen da uzima novac, a onda su na kraju smene delili "plen". Mesecima su nadzirani i došlo se do dokaza da je reč o ozbiljnoj cifri novca koji su uzeli kako bi uradili, odnosno propustili da učine službenu radnju... Oni koji su ih podmićivali, novac bi stavljali u putne isprave - objasnio je izvor iz istrage. 

Za sada nije poznato koliko su na ovaj način zaradili uhapšeni granični policajci, a poznato je da su mito primili od 27 osoba iz Albanije, Turske i sa Kosova protiv kojih su podnete krivične prijave za davanje mita.

Podsetimo granični policajci su uhapšeni nakon što su ih razoružali pripadnici Posebne jedinice policije na radnom mestu i to sedmorica na graničnom prelazu Božaj dok je jedan uhapšen u Danilovgradu. 

 

 

Tokom akcije jednom od osumnjičenih pozlilo je i on je transportovan prvobitno u Službu hitne medicinske pomoći u Tuzima, a potom je hospitalizovan u podgoričkom Kliničkom centru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija