• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

21:40

Kosta traži da ga poseti drug u kog je pucao! Sulud zahtev dečaka ubice - rekao je da su bili u dobrim odnosima

Zoran Sinko

Vesti

Kosta traži da ga poseti drug u kog je pucao! Sulud zahtev dečaka ubice - rekao je da su bili u dobrim odnosima

Podeli vest

Desetostruki dečak ubica Kosta Kecmanović tražio je da ga u bolnici poseti tinejdžer kojeg je pucao 3. maja u masakru iako je bio njegov najbolji drug, saznaje Republika.

Lekari i drugi zaposleni u bolnici, kao i policija koja Kostu danonoćno obezbeđuje su sa zaprepašćenjem slušali ono što je govorio dečak masovni ubica, a doveo ih je  tada u veliku zabludu koja ih i sada tišti. Međusobno su kasnije razgovarali kako ih je zatekao, te se nisu setili da ga pitaju zašto želi da vidi druga i kako posle svega misli da bi on želeo da ga poseti. Šta u stvari želi od tog deteta. 

- Kosta je jednog popodneva rekao da je krajnje vreme da nekog vidi od svojih vršanjaka. Pitao je zašto kad njemu ne dopuštaju da izađe i drže ga u bolnici mimo zakona, ne može da pozove druga da dođe kod njega. Nazvao ga  je punim imenom i prezimenom. Naježila sam se kad sam to čula. Rekao je kako je to njegov drug, ali nije ispričao da je pucao u njega 3. maja iako su prethodno mnogo vremena provodili zajedno. Njegova porodica je dobro poznavala Kostu i Kostina njega - ispričao je izvor Republike.

Inače, ovo je samo jedan u nizu šokantnih Kostinih zahteva koje je izrekao u bolnici, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.  

On se u toj ustanovi nalazi od  masakra u kojem je ubio devetoro dece i školskog čuvara. U istom piru je ranio nastavnicu i petoro dece. Pošto je u trenutku zločina imao 13 godina, Kosta nije odgovoran. Njegovim roditeljima se u krivičnom postupku sudi kao i dvojici odgovornih lica iz streljane u kojoj je Kosta učio da puca. Njegovoj majci Miljani Kecmanović na teret se stavlja da je držala municiju kojom je Kosta izvršio masakr, a ocu Vladimiru da mu je učinio dostupnim svoje oružje i municiju, kao i da ga je obučavao na strelištima.

Protiv Koste, Vladimira i Miljane se vodi više parničnih postupaka po iznetim zahtevima za nadoknadu nematerijalne štete, a tužioci su roditelji, braća i sestre žrtava masakra, kao i ranjeni u istom zločinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija