• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

13.03.2024

16:07

Hitno oglašavanje nadležnih zbog ubistva bušilicom u Novom Sadu: Otkrili da li je bilo prijava za nasilje u porodici

Informer

Vesti

Hitno oglašavanje nadležnih zbog ubistva bušilicom u Novom Sadu: Otkrili da li je bilo prijava za nasilje u porodici

Podeli vest

Iz porodice Nikole G. (54) iz Novog Sada, koji je brutalno ubio suprugu Gordanu (52), nadležnima nikada nije prijavljeno nasilje, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Ovaj hitan odgovor sekretarijata usledio je po zahtevu Zaštitnika građana koji je protiv njih, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada o tome da li je bilo porodičnog nasilja i da li su preduzete sve neophodne radnje iz njihove nadležnosti zbog svirepog ubistva Gordane T. koje se dogodilo 11. marta.

Nema evidentiranih prijava

- Saznanja do kojih je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova došao su da u Centru za socijalni rad Grada Novog Sada ne postoji ni jedna evidentrirana prijava za nasilje u porodici - navode u sekretarijatu o porodici iz Vidovdanskog naselja.

Proverom u PU Novi Sad je, takođe, utvrđeno da nije evidentirana ni jedna prijava za nasilje.

Foto: V. Bilić

 

 

Zaštitnik građana je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je tražio da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.

Detaljan izveštaj

Od Ministarstva unutrašnjih poslova je tražio da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u tom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Stravičan zločin, koji je uznemirio javnost, dogodio se u ponedeljak kada je N. T. (55) iz Novog Sada u porodičnoj kući bušilicom usmrtio suprugu, a potom kolima otišao na Temerinski most odakle je skočio u Кanal DTD.

On je uhapšen zbog teškog ubistva koje je počinio na svirep i podmukao način, a za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora. Posle zločina pokušao da presudi i sebi skokom sa Temerinskog mosta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija