• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.12.2023

18:44

Zatvoreno gradilište u Zemunu: Evo koje kazne prete investitoru

pexsel

Vesti

Zatvoreno gradilište u Zemunu: Evo koje kazne prete investitoru

Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, investitora koji je nastavio gradnju uprkos zabrani, kazni zatvorskom i novčanom kaznom.

Povodom zatvaranja gradilišta u Zemunu u Ulici Dobanovački put br.16a dana 25.10.2023. godine, a o čemu je javnost već bila obaveštena, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odmah preduzelo dokazne radnje.

Utvrđeno je da je i pored zatvaranja gradilišta investitor nastavio gradnju na objektu, a daljom analizom činjeničnog stanja i dostupnih dokumenta odmah je utvrđeno da je investitor R.Z., a ne P.M. koji se tako predstavljao, te su oba lica u najkraćem roku saslušana i prilikom saslušanja su u potpunosti priznala izvršenje predmetnog krivičnog dela.

"Dana 21.12.2023. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv R.Z. (41) inače direktora pravnog lica “Una Kop” i P.M. (62)  zbog postojanja opravdane sumnje je R.Z. izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozovle iz odredbe, a u čemu mu je sa umišljajem pomogao P.M. i time izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozovle." saopštilo je tužilaštvo.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljene oglasi krivima, te da okrviljenom R.Z. opozove prethodno izrečenu uslovnu osudu i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci kao i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara, a da okrivljenom P.M. izrekne uslovnu osudu na taj način što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci i istovremeno odrediti da se ovako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja u trajanju od 4 godine ne izvrši novo krivično delo kao i da ga osudi na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000,00 dinara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija