• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

12.12.2023

16:00

Gledala oca kako gine, pala u komu i na jedan dan se probudila: Danijela se borila do poslednjeg minuta, ali nije izdržala

facebook

Vesti

Gledala oca kako gine, pala u komu i na jedan dan se probudila: Danijela se borila do poslednjeg minuta, ali nije izdržala

Podeli vest

Danijela P. (17) iz Badovinaca izgubila je juče mukotrpnu bitku za život, nakon saobraćajne nesreće koju je imala 15. oktobra u Bogatiću, kada je kolima sletela sa puta, a njen otac Radiša (48) stradao na licu mesta.

Kako saznajemo, nesrećna devojka bila je u komi 57 dana, odnosno do prekjuče.

- Probudila se u nedelju ujutro. Njena majka i dve sestre bile su presrećne. Mislile su da je patnji i agoniji konačno došao kraj, ali bila je budna do ponedeljka ujutro i tada je preminula. Jadno naše dete, tako se dugo borila da preživi i nije uspela. Njena majka je svaki dan išla u bolnicu da se moli pored njenog kreveta da otvori oči. Toliko je verovala da će joj molitve biti uslišene da je već isplanirala da joj u januaru napravi proslavu punoletstva, ali umesto toga svoju mezimicu je morala da sahrani pored supruga - priča za Alo! prijatelj porodice Andrija Aćimović.

Prema njegovim rečima, Danijela je nakon saobraćajke, u kojoj je njen otac poginuo, bila prebačena u komi u Beograd, ali je posle 15 dana prevezena u šabačku bolnicu.

- Lekari su tada rekli da joj se stanje poboljšava, ali eto, jadnica je bila budna samo jedan dan. Kada joj je umro otac, a ona bila u bolnici u Beogradu, u Badinovce iz Sremske Mitrovice došle su joj drugarice iz škole na sahranu i noćile u kući moje žene i mene, ali nam ni na kraj pameti nije bilo da će posle dva meseca opet doći kod nas i to zbog njene sahrane. Tu porodicu samo nesreća prati - kaže Aćimović u očaju.

On kaže da je policija tokom uviđaja na dan saobraćajne nesreće u Bogatiću pronašla stravične tragove.

- Te večeri Daca i njen otac Radiša vraćali su se sa svadbe u Bogatiću. On je malo više popio i dao je njoj da vozi, iako ona nije imala dozvolu, pa je u krivini sletela sa puta i udarila u drvo. Kada su vatrogasci isekli vozilo da ih izvuku, policajci su utvrdili da je njegova leva noga na gasu, odnosno da je pre udesa on dodavao gas dok je ćerka upravljala volanom. Verovatno je zato izgubila kontrolu. Naše porodice su jako bliske. Moja supruga je svih nedelja bila uz njenu majku i u svemu joj pomagala. Od kako je naša Daca preminula, u njihovu kuću stalno pristižnu brojni prijatelji i rođaci i ostavljaju im novac jer teško žive, ali džabe njenoj majci sada sve - navodi naš sagovornik.

Tužni meštanin sela Badovinci kaže da on nije mogao na sahranu devojčice jer se teško kreće, a ona je danas održana na seoskom groblju u 13.30.

On se prisetio najlepšeg trenutka koji je imao sa svojom mladom komšinicom.

- Letos smo nešto pričali, kada su nam Popovići bili u gostima, a Daca mi je rekla: "Deda Andrija, ja želim da se udam". Ja sam joj rekao da ne žuri jer je još premlada, a ona je ponovila da to jako želi - opisuje Aćimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija