• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dan

25.11.2023

10:41

Misterija ubistva urednika lista "Dan": Skoro dve decenije kasnije tužilaštvo saslušalo šest novih svedoka

Dan

Vesti

Misterija ubistva urednika lista "Dan": Skoro dve decenije kasnije tužilaštvo saslušalo šest novih svedoka

Podeli vest

Šest novih svedoka saslušano je u slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, prenose mediji informacije koje je Više podgoričko tužilaštvo dostavilo članovima Tužilačkog saveta.

Kako navodi izvor od aprila je saslušano sedam svedoka, od kojih šest nije ranije saslušavano. Ovi svedoci saslušani su od kada je novi tužilac preuzela predmet o ubistvu Jovanovića.

Kao svedok, u junu je saslušan bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je tada rekao da nije obavljao dužnost direktora policije kada je Jovanović ubijen, te da nije učestvovao u istrazi o ovom zločinu.

U Višem državnom tužilaštvu u okviru ovog predmeta saslušana je i raniji predsednik Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Inače na jučerašnjoj sednici Tužilačkog saveta, nakon objavljivanja tekstova u medijima iz kojih proizilazi informacija da je u istragu uključen i američki FBI, rečeno je da je od vršioca dužnosti direktora crnogorske policije zatražen podatak o angažovanju te policijske agencije, te da im je odgovoreno da nisu angažovane strane službe u konkretnom predmetu.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine ispred redakcije "Dana", a do sada je za taj zločin osuđeno samo Damir Mandić i to za saizvršilaštvo u ovom zločinu.

Podsetimo istražitelji do danas nisu otkrili ko je ispalio smrtonosne hice u Jovanovića. Prvi čovek "Dana" kobne noći je izašao iz redakcije tog dnevnog lista u Podgorici i krenuo ka svom automobilu. U trenutku kada je seo u vozilo, prišao mu je "golf" tamne boje sa zatamljenim staklima, iz koga je u njega ispaljeno 16 hitaca iz automatskog oružja.

Patrola policije pojavila se na mestu pucnjave posle svega jednog minuta. Jovanović je, još živ, prebačen u bolnicu. Uprkos naporima lekara, preminuo je od zadobijenih povreda 28. maja 2004. godine.

Mandić je za ovo ubistvo osumnjičen i uhapšen posle nepunih šest dana, 2. juna 2004. godine, i to na beogradskom aerodromu. On je iz Crne Gore pokušao da pobegne u Beograd, gde mu je navodno logističku podršku posle zločina trebalo da pruži "rakovički klan" Nebojše Stojkovića Stojketa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Šok snimak iz Ukrajine! Lekari pretukli vojne regrutere! Ludnica u Odesi, došli da ukažu pomoć, a tamo ih sačekalo...
VELIKI SKANDAL

(VIDEO) Šok snimak iz Ukrajine! Lekari pretukli vojne regrutere! Ludnica u Odesi, došli da ukažu pomoć, a tamo ih sačekalo...

Danas je u Odesi došlo do sukoba između zaposlenih u jednom od regionalnih Centara za regrutaciju i socijalnu podršku (TCC) i radnika hitne pomoći. Incident se dogodio kada su lekarske ekipe, službenim vozilima, stigle da oslobode kolege iz vojnog registra, koji su prethodno došli da pruže medicinsku pomoć i tamo lišeni slobode.

12.06.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte...
Srbija

Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte...

Na velikom otvorenom kupalištu u Pirotu otvorena je letnja sezona! Novi bazeni u okviru Sportskog centra izgrađeni su prošle godine i za nekoliko meseci rada imali su više od 90.000 posetilaca. Prema rečima direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića ove godine biće ih više jer su, kako je rekao, uslovi odlični a cena karata veoma pristupačna!

11.06.2024

16:48