• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

22.11.2023

16:55

Nove informacije iz slučaja "tunel"! Svi "upiru prstom" u kavački klan

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Nove informacije iz slučaja "tunel"! Svi "upiru prstom" u kavački klan

Podeli vest

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nastavlja sa istragom slučaja kopanja tunela dugog 30 metara koji je vodio iz jedne zgrade u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici.

Prema navodima crnogorskog "Dana", u toku su brojna veštačenja koja su poverena stručnjacima Forenzičkog centra u Danilovgradu. Do sada je saslušano 19 svedoka, a među veštačenjima je i izrada nalaza i mišljenja po veštaku građevinske struke.

Otkrivanje pljačke depoa Višeg suda u Podgorici, desilo se 11. septembra, a ceo slučaj šokirao je javnost u Crnoj Gori.

Službenica suda primetila je rupu na zidu depoa, a nakon toga je utvrđeno da su ukradeni dokazni materijali iz krivičnih predmeta. Sumnja se da iza ovog zločina stoji "kavački klan", a jedan od vođa tog klana, Slobodan Kašćelan, trenutno se nalazi u spuškom zatvoru.

Foto: Uprava policije Crne Gore

 


Uhapšeno je nekoliko osumnjičenih za ovaj zločin, među kojima su i crnogorski državljani Predrag Mirotić, Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić.

Međutim, još uvek se traga za trojicom srpskih begunaca koji su osumnjičeni za kopanje tunela i uklanjanje dokaza koji su potom bačeni u reku Moraču.

Prema saznanjima lista "Dan", osumnjičeni su u junu stigli u Crnu Goru, gde su im saučesnici pomogli da nađu štek stan, alat za kopanje tunela i obezbeđen prevoz do "posla". Nakon što su opljačkali depo, prema navodima izvora, osumnjičeni su uklonili sve dokaze i pobegli iz zemlje.

Tužilaštvo je izdalo naredbe za brojna veštačenja, među kojima su i veštačenja građevinske struke, kako bi se utvrdilo kada su osumnjičeni prokopali tunel, kako su to učinili i da li su imali pomoć.

Foto: Vlada Crne Gore

 

Među osumnjičenima su i Lozničani Veljko Marković, njegov stric Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su i dalje u bekstvu, njihov sugrađanin Vladimir Erić uhapšen je u Švedskoj u oktobru. Erić je lišen slobode kada je pokušavao da se ukrca u avion za Beograd, a trenutno se čeka odgovor o njegovom eventualnom izručenju Crnoj Gori.

Tokom saslušanja, osumnjičeni su negirali krivicu, a Katarina Baćović je navela da je stan iz kojeg je prokopan tunel iznajmila sa lažnim imenom i uzela 300 evra jer joj je obećano da će tu biti otvoren salon venčanica u kojem će raditi. Prema njenim rečima, saznala je za prokopan tunel tek nakon što se o tome pisalo u medijima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!
Društvo

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!

Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline, učenice OŠ "Vladislav Ribnikar", za medije je ispričao, nakon tragičnog događaja 3. maja prošle godine, kada je u toj školi učenik K.K. ubio devetoro učenika i čuvara, tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić među prvima pružio pomoć i to, kako je istakao, u tišini, kako se dobra dela i čine, iako su ga javno mesecima nakon toga napadali zbog navodnog nereagovanja.

18.05.2024

17:34

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12