• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/pobjeda

21.11.2023

12:55

"Kavčani" gađani iz ručnog bacača! Obrt u istrazi pokušaja ubistva na Cetinju

TV CG

Vesti

"Kavčani" gađani iz ručnog bacača! Obrt u istrazi pokušaja ubistva na Cetinju

Podeli vest

Na "audi" u kojem su bili Nikola Drecun i Igor Mašanović sa Cetinja, koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom, u cetinjskom naselju Bajice juče je ispaljen projektil iz ručnog bacača, a nije bila postavljena bomba pod automobil, kako se u početku mislilo.

Projektil je, kako navode pozivajući se na nekoliko izvora, pogodila ispred blindiranog automobila, pa su tako Drecun i Mašanović preživeli napad.

Iako se najpre verovalo da je pod automobil u kom su se nalazili pripadnici "kavačkog klana" postavljena bomba, Pobjeda saznaje da su njih dvojica ipak napadnuti ručnim bacačem i da zbog toga nisu ni povređeni. 

Foto: TV CG

 

 

Inače, Igoru Mašanoviću sudi se u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa Marijom Miloševićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 2016. godine na Cetinju. Mašanović je izašao iz pritvora u septembru.

- Radomir Đuričković bio je kum Cetinjanina Gorana Radomana, inače prve žrtve u obračunu zaraćenih klanova, koji je u februaru 2015. godine ubijen na Novom Beogradu, ali i blizak rođak Gorana Đuričkovića, zeta poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona, koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran iz snajpera u Budvi - kaže izvor.

Inače, upravo je pokojni Goran Radoman označen u podzemlju kao osoba koja je otpočela krvavi rat krađom kokaina iz stana u Valensiji 2014. godine, kada se banda iz Kotora raspala na "kavački" i "škaljarski klan".

Foto: Privatna arhiva

Goran Radoman prva žrtva u krvavom ratu kotorskih klanova

 

Kako pišu crnogorski mediji, Nikola Drecun koji je zajedno sa Mašanovićem juče bio meta napada, poznat je istražnim organima Crne Gore. On se tereti da je pripadnik kriminalne grupe koju su formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović, a koja se tereti za više krivičnih dela. On je iz Istražnog zatvora u Spužu izašao 11. novembra.

Istraga utvrđuje da li je ovaj napad nastavak krvavog rata "kavačkog" i "škaljarskog klana", u kom je za devet i po godina ubijeno više od 50 ljudi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

To će biti nova dimenzija Srbije! Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji podvožnjaka na pruzi NS - Subotica-Kelebija (FOTO)
Politika

To će biti nova dimenzija Srbije! Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji podvožnjaka na pruzi NS - Subotica-Kelebija (FOTO)

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u pratnji predsednice Pokrajinske Vlade Maje Gojković i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, obišli su danas u Subotici radove na izgradnji podvožnjaka prema projektu modernizacije i rekonstrukcije deonice pruge Novi Sad - Subotica - državna granica Kelebija.

25.05.2024

13:44 >> 13:48

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija