• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2023

16:10

Biciklista, migrant, ljubavnik, biznismen Dragoje... Ovo je spisak svih "ubica Jelene Marjanović"

Društvene mreže/informer

Vesti

Biciklista, migrant, ljubavnik, biznismen Dragoje... Ovo je spisak svih "ubica Jelene Marjanović"

Podeli vest

Zoran Marjanović, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina robije za ubistvo supruge Jelene Marjanović na nasipu u Borči 2. aprila 2016., izašao je juče na slobodu!

Od dana kada je nestala, 2. aprila 2016. godine, odnosno, narednog dana kada je nađeno njeno telo na nasipu u Borči, teorije o tome ko je ubio pevačicu "Granda" samo su se nizale.

Biciklista

Misteriozni biciklista je, kako su 2016. godine mediji pisali, u nedelju 3. aprila oko 10:15 časova, oko tri sata pre pronalaska tela Jelene Marjanović, prolazio delom nasipa na kojem je pevačica nestala dan ranije i na kojem je ubijena.

Foto: Informer

 

Pojavio se niotkuda i naleteo na policajca koji je obezbeđivao nasip, pa ga je on zaustavio. Taj mladić je tražio da ga odmah puste. Policajac mu je rekao da je ceo kraj blokiran zbog potrage za nestalom ženom.

Foto: D.Ć.

 

Zatim mu je tražio dokumenta, a on je odgovorio da ih nema kod sebe. Potom ga je pripadnik MUP pustio uz upozorenje da vodi računa gde vozi i da sluša instrukcije patrola, koje su tada bile opkolile ceo kraj.

Takođe, kamere su ga snimile kako se "mota" oko nasipa, što je izazvalo dodatnu sumnju.

Biznismen Dragoje iz Priboja

Tri godine nakon zločina, 2019. u sud je stiglo pismo iz Švajcarske u kojem se tvrdi da je Jelenu Marjanović ubio izvesni biznismen Dragoje iz Priboja, kojem je nadimak Drago Čekić, koji je bio klijent Zoranove pokojne majke Zorice.

Foto: printscreen

 

Kako su mediji tada pisali, on se iz Priboja u Beograd doselio 2015. godine. Tada je počeo biznis sa nekretninama, a onda mu je sve propalo, pa je došao kod Zorice po pomoć.

- Ubica je znao gde će trčati pevačica i tu ju je sačekao. Izvršio je zločin tupim predmetom i iskalio svoj bes i mržnju koju je gajio prema drugoj osobi na njoj. Poznat je po nadimku Drago Čekić jer je najčešće tako napadao svoje žrtve i ranije, koristio je hladno oružje. Po izvršenju zločina se presvukao, na kanalu se umio i oprao ruke, stavio stvari u torbu i za dva sata stigao pešice do Starog grada, gde se otarasio svoje torbe - tvrdio je autor pisma.

Ljubavnik

Zoranov otac Vladimir tvrdio je da je Jelenu ubio ljubavnik. 

Foto: Informer

 

- Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, učinio je to, jer je htela da ga ostavi. Ćutao sam sve ovo vreme, jer sam se bojao da će mi neko ubiti decu. Od prvog dana svi znamo ime ubice - napisao je Vladimir na svom Fejsbuku kada je Zoran uhapšen, pisao je tada portal "Telegraf".

Foto: Ivan Dobričić

 

Migrant

Advokati Zorana Marjanovića, na jednom od suđenja su tvrdili da sumnjaju kako je pevačicu ubio migrant koji ju je, kako je rečeno, vrebao na nasipu sa šipkom.

Foto: Insajder/Novak Đurović

 

Podsetimo, Jelena je nestala 2. aprila 2016. dok je džogirala nasipom u Borči, a za to vreme Zoran i njihova ćerka Jana su šetali u blizini.

U jednom trenutku nešto posle 17 sati tog dana, Zoran je prijavio policiji da mu je supruga nestala, a njeno telo nađeno je narednog dana, 3. aprila 2016. u kanalu kod nasipa.

Počela je nezapamćena medijska histerija jer je javnost bila neverovatno zainteresovana za ovaj slučaj, a društvene mreže su gorele od snimaka, komentara i teorija zavere u vezi sa ovim zločinom.

Foto: Insajder

 

Zoran je ubrzo posle pronalaska tela uhapšen i, kako nam je ranije ispričao, u stanici je tučen i primoravan da prizna zločin, ali on je to uporno odbijao.

Ubrzo je pušten na slobodu, ali je cela porodica Marjanović bila pod konstantnom prismotrom, što policije, što medija, koji su pratili svaki korak Zorana i njegovih roditelja Vladimira i Zorice, zatim ćerke Jane, brata Miloša i snaje Milice, kao i Marjanovićevog sina iz prvog braka Uroša.

Zoran je u međuvremenu, 6. septembra 2017., ušao u rijaliti "Zadruga", ali je samo devet dana kasnije uhapšen zbog Jeleninog ubistva!

Foto: Insajder/Zoran Sinko

 

U februaru 2018. protiv njega je podignuta optužnica za teško ubistvo, ali je 12. jula te godine pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

 

Suđenje je počelo 5. novembra 2019. u Višem sudu u Begradu, a 22. jula 2022. Zoran je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora i poslat je u pritvor do pravosnažnosti presude.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija