• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/avaz

20.09.2023

14:56

Belivukove ubice prebačene u KPZ Zenica! Određen im jednomesečni pritvor, traga se za pomagačem!

avaz.ba

Vesti

Belivukove ubice prebačene u KPZ Zenica! Određen im jednomesečni pritvor, traga se za pomagačem!

Podeli vest

Prema nezvaničnim informacijama Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a KS

Opšinski sud u Sarajevu prihvatio je predlog Tužilaštva KS da se uhapšenima Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću, koje su pripadnici MUP-a KS, u saradnji s Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), uhapsili pre tri dana u „Sarajevo Toweru“, odredi jednomesečni pritvor i oni su prebačeni u KPZ Zenica.

Za uhapšene je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj poternici Srbije, i pored navoda da su počinili više krivičnih dela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ovaj policijski službenik godinama radi na Sky istragama, a i ranije su mu pretili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju.

Pritvor je zatražen, između ostalog, zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela. 

Giba se dovodi u vezu s Belivukovim klanom, ali i klanom vračarske kriminalne grupe. Mediji tvrde da je Giba godinama povezan i s Darkom Šarićem. 

Imali lažna dokumenta

Zvanično, MUP KS u izveštaju Tužilaštvu KS navodi da su tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za faklsifikovanje dokumentacije.

Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su iznajmili stan na vrhu elitne zgrade „Sarajevo Tower“ te ko ih je u Sarajevu dočekao.

Policija je raspisala potragu za trećom osobom, sumnjajući da su uhapšena dvojica imali pomagača u Sarajevu koji e naručio ubistvo visokorangiranog policajca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija