• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.09.2023

08:37

Vlasnik "Košute" ubijen u mafijaškoj sačekuši u Kaluđerici pre tri godine! Optužen pripadnik "Vračaraca ", suđenje u toku

Facebook/Reuters

Vesti

Vlasnik "Košute" ubijen u mafijaškoj sačekuši u Kaluđerici pre tri godine! Optužen pripadnik "Vračaraca ", suđenje u toku

Podeli vest

Dragan Ristić (61), zvani Čađo, vlasnik poznatog beogradskog restorana "Košuta" i noćnog kluba "Hram", i kum Željka Rutovića, aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji" ubijen je pre tačno tri godine u mafijaškoj sačekuši ispred svoje kuće u naselju Kaluđerica.

Ubica je kobnog dana najpre "pasatom" udario u Ristićev "audi", a kad je ovaj izašao iz auta, napadač mu je prišao i ispalio mu tri hica u glavu grudi!

Čađo je na mestu ostao mrtav, a ubica je sa saučesnikom odvezao "pasat" do Mirijeva, gde su ga zapalili.

 Napadači su kako je istragom utvrđeno danima pratili Ristića i pripremali likvidaciju, a kobnog jutra su ga čekali u zasedi, ispred njegove kuće.

Foto: facebook

Dragan Ristić surovo likvidiran u Kaluđerici

 

- Kad je Ristić "audijem" izašao iz dvorišta, napadači su se zaleteli "pasatom" u njega. Šokirani Ristić je izašao iz auta, nije ni slutio da je reč o zasedi. Tad je iz "pasata", sa suvozačkog mesta, izašao muškarac maskiran fantomkom i izrešetao Čađu. U tom trenutku su na ulicu izašle dve komšinice i videle ubicu, a ovaj se okrenuo prema njima, zapretio im pištoljem i rekao: "Ništa niste videle, ništa niste čule." Zatim se vratio u "pasat" i pobegao je sa saučesnikom - objasnio je naš izvor nakon zločina.

Foto: informer.rs

Ubijen ispred kuće

 

Napadači su se potom odvezli do Mirijeva, gde su zapalili automobil. Policajci su kasnije u njemu pronašli pištolj s prigušivačem, iz kog je ubijen Ristić.

Ubica Vuk Ursulov uhapšen je dva dana i njemu se trenutno sudi u Višem sudu u Beogradu.  Optuženi ubica je označen kao pripadnik kriminalne grupe "Vračarci" na čijem je čelu odbegli  Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara.

 

Krajem

Foto: informer.rs

Vuk Ursulov uhapšen dva dana nakon zločina

 

 avgusta bilo je zakazano ročište na suđenju za ovu mafijašku likvidaciju, ali je ono pomereno za 22. septembar jer nisu stigli nalazi veštačenja, koji su obavljeni po nalogu suda. Podsetimo na početku suđenja Ursulov je negirao da je ubio Ristića, tvrdeći da ga je u celu priču uvukao Aleksandar Šarac, koji je u oktobru 2020. godine likvidiran u garaži Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. 

Inače Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da klan Džonija sa Vračara stoji iza likvidacije Ristića, zbog čega postoji mogućnost da suđenje Vuku Ursulovu preuzme Specijalni sud.

Foto: Informer

Klan Nikole Vušovića osumnjičen za likvidaciju vlasnika "Košute"

 

Podsetimo ubijeni Dragan Ristić Čađo je bio poznat policiji i hapšen je devedesetih godina zbog nasilničkog ponašanja i nelegalnog oružja. Bio je vlasnik poznatog noćnog kluba "Hram" na Smederevskog putu i čuvenog restorana "Košuta" u Košutnjaku. Pored toga, imao je i privatnu firmu poslednjih 17 godina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija