• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.07.2023

14:32

Slučaj može da zastari! Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana" kreće iz početka

Privatna arhiva

Vesti

Slučaj može da zastari! Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana" kreće iz početka

Podeli vest

Posle 26 godina 12. jula počeće iz početka suđenje za otmicu Novaka Stevanića koga je "zemunski klan" oteo, maltretirao i mučio kako bi otkrio šifru sefa u kome je novac, a nisu se zadržali samo na tome već su ga nakon toga proganjali dok se nije ubio

Novaka Stevanića su "zemunci" oteli 22. avgusta 1997. godine, a kako njegov otac Zoran kaže on čeka 26 godina pravdu i nada se da je ona dostižna.

- U šoku sam što suđenje kreće iz početka, ali se nadam da je pravda ipak dostižna. Čekam dan kada će krivci za ono što se desilo mom sinu biti osuđeni i verujem da će se to jednog dana ipak dogoditi - kaže Zoran Stevanić i dodaje:

- Slučaj mog sina je od prvog dana bio skrajnut. Prijatelji su mi govorili da će slučaj zastareti. Koliko sam upoznat apsolutna zastarelost je tek za četiri godine i stvarno mislim da će krivici biti osuđeni. 

Foto: Zoran Sinko

Čekam pravdu za mog sina 26 godina

Kako je naš sagovornik objasnio, suđenje je počelo 2018. godine, ali od tada ništa nije urađeno. 

- Zakazano je 25 ročišta, a samo je pet održano. Sada je sudija Vesna Božović Milošević, koja me je sa četiri od pet održanih ročišta izbacila i kaznila otišla u penziju. Suđenje sledeće nedelje kreće iz početka i stvarno se nadam da će se slučaj mrdnuti sa mrtve tačke - kazao je za Zoran Stevanić za Informer. 

Inače u ovom slučaju su optuženi Milan Radukić penzionisani policijski inspektori, bivši pripadnik Žandarmerije Saše Đajića, kao i Nikola Bajić i Goran Ristić osuđeni članovi "zemunskog klana".   

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija