• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.07.2023

09:25

Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je bilo sama kost i koža! Optužnica protiv Uroša Pašajlića otkriva sav užas

printscreen

Vesti

Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je bilo sama kost i koža! Optužnica protiv Uroša Pašajlića otkriva sav užas

Podeli vest

U optužnici koju je tužilaštvo podiglo protiv Uroša Pašajlića (38) detaljno je opisano kako je on zapostavljao ćerkicu Lanu (8) i danima je držao bez hrane zaključanu u kupatilu iznajmljenog stana u beogradskom naselju Mirijevo

Uroš Pašajlić je optužen za nasilje u porodici jer je ćerku zapostavljao i izgladnjivao, ali i zbog toga što je pretukao svoju emotivnu partnerku koja je upravo policiji i prijavila da on ćerku drži kao roba. Suđenje će početi 28.jula, a Pašajlić će se suočiti sa veoma tešim optužbama i mogao bi da bude osuđen na 10 godina zatvora.

Prema optužnici on je od početka 2022. godine pa sve do 24. marta ove godine dakle duže od godinu dana ćerkicu ostavljao samu u stanu u nehigijenskim uslovima a često i bez hrane i vode.

Istragom je utvrđeno da je u periodu od 19. do 25. marta dete ostavio zaključano u kupatilu bez imalo hrane i kada je devojčica pronađena i odvedena u bolnicu bila je u jezivom stanju. Nesrećna devojčica je bila neuhranjena i imala jedva 15 kilograma, bila je preplašena je i nije progovorila nijednu reč. Stručnjaci su čak pomislili da je zaostala u razvoju, a nije bila ni sposobna da samostalno jede, pa su je medicinske sestre hranile preko sonde i infuzijom. 

Naš izvor otkriva da je Lana, kad su je policajci zatekli zaključanu u kupatilu u Uroševom stanu, bila potpuno zapuštena, neokupana, dugotrajno izgladnjivana i dehidrirana...

- Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je sama kost i koža, ko god ju je video u takvom stanju, taj prizor nikad neće zaboraviti... Policajka koja ju je prva uzela u naručje odmah je zaplakala... Pošto je dete bilo u teškom stanju, odmah je prebačeno u bolnicu - rekao je naš sagovornik, i dodao:

- Lana je zaostala u razvoju i psihički i fizički pošto je godinama bila praktično u zarobljeništvu. Još se ne zna da li ne progovara iz straha ili jednostavno još nije ni naučila da komunicira. U bolnici joj je urađena kompletna dijagnostika i za sada je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom pošto nije u stanju da samostalno jede. Fizički i psihički oporavak će biti mukotrpan i dug, a osim lekara, s njom će godinama morati da rade i psiholozi, pošto je Lana očigledno preskočila ceo jedan period razvoja.

Devojčica je sada dobro i smeštena je u hraniteljsku porodicu. 

Inače, za nezapamćeni slučaj zlostavljanja i zanemarivanja deteta saznalo se nakon što je Uroševa ljubavnica Ivana Lončar (46) došla u policijsku stanicu i prijavila ga da ju je pretukao. Tad je otkrila policajcima da Uroš u svom stanu u Mirijevu godinama drži zarobljenu ćerku.

Devojčica nije godinama bila kod lekara, nije išla u obdanište i nije upisana u školu. Sve ovo ukazuje da je neko debelo i zakazao i u institucijama. 

Inače otac iz pakla kako su ga prozvali mediji je kokainski zavisnik i ostaje tajna kako je on uopšte dobio starateljstvo nad ćerkicom. Podsećamo mala Lana je odmah po rođenju oduzeta od roditelja koji su proglašeni za nesposodbne za njeno staranje, ipak u jednom trenutku Uroš je tražio i dobio starateljstvo, ali očiot neko iz centra za socijalni rad nije odradio svoj deo posla i redovno obilazio ovu pooriduc, pa se to umalo nije završilo tragično.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija