• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

26.06.2023

10:09

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV OCA MONSTRUMA KOJI JE ĆERKU DRŽAO U KADI! Na teret mu se stavlja nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV OCA MONSTRUMA KOJI JE ĆERKU DRŽAO U KADI! Na teret mu se stavlja nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv Uroša P, koji se sumnjiči da je svoju ćerku L.P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari.


Apelacioni sud je odbio žalbu branioca okrivljenog i potvrdio rešenje kojim je potvrđena optužnica, potvrđeno je Tanjugu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Uroš P.  je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a prvi osnovni sud bi trebalo uskoro da zakaže pripremno ročište pred početak suđenja.

Optužnicom se Urošu P. na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.
Okrivljenom je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. 

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Uroš P.  je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija