• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

11.06.2023

07:40

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV OCA IZ PAKLA! Danima držao ćerku zaključanu bez hrane i vode, ali se tu nije zaustavio...

Pixels/Privatna arhiva

Vesti

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV OCA IZ PAKLA! Danima držao ćerku zaključanu bez hrane i vode, ali se tu nije zaustavio...

Podeli vest

Uroš Pašajlić, koji je optužen za nasilje u porodici, jer je godinu dana držao zatočenu u stanu ćerku (8), kao i zlostavljao i mučio svoju partnerku Ivanu L. (46) uskoro će se naći pred sudom nakon što je optužnica koja ga tereti za gnusno zlostavljanje ćerkice - potvrđena.

Prema pisanju Blica, u optužnici je do detalja opisano u kakvim uslovima je držana devojčica, ali i kako je Pašajlić mučio svoju partnerku.

Optužnicu, protiv Pašajlića, podiglo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, a u njoj se navodi  da je otac iz pakla bio zavistan od kokaina, da je devojčicu ostavljao često samu u stanu bez ikakvog nadzora i roditeljske brige.

Foto: printscreen

Uroš Pašajlić nakon hapšenja

Kako pišu portali, tužilaštvo je navelo da je osmogodišnja devojčica čak 7 dana bila zaključana u stanu bez osnovnih uslova za život!?

- On je često ostavljao svoju ćerku u stanu, bez nadzora i roditeljske brige. On je od 19. marta do 25. marta dete držao samo zaključano u stanu bez hrane, vode i grejanja. Usled čega je dete dovedeno u stanje visokog stepena ugroženosti za život i zdravlje, neuhranjenosti, iznemoglosti, dehidratacije i higijenske zapuštenosti - otkriva za "Blic" detalje optužnice dobro obavešteni izvor.

Foto: Zoran Sinko

Stan u kom je devojčica nađena bio pun smeća

Pašajlić se u slučaju svoje ćerkice tereti za krivično delo Nasilje u porodici. Za ovo delo je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina zatvora.

Pretio partnerki da će joj pobiti celu porodicu

Dok je devojčica bila sama, gladna i zaključana u toaletu prljavog stana na Zvezdari, njen otac, Uroš Pašajlić je maltretirao i tukao partnerku Ivanu L. Kako se navodi u optužnici, Pašajlić ju je od 19. do 24. marta u iznajmljenom stanu na Paliluli držao zaključanu.

Foto: printscreen

Osumnjičeni muškarac sa bivšom partnerkom

- On ju je vređao na putu do stana, zatim je zaključao vrata i ujutru nastavio da joj preti. Glavom je udario u njenu glavu, a ključ od stana je držao kod sebe, kako ne bi napustila stan - priča izvor.

Kako dalje navodi, žrtva danima nije mogla da izađe iz stana, a u tom periodu je prolazila kroz pravi pakao.

- Pretio joj je da će joj pobiti celu porodicu zato što "to najviše boli", govorio je da je to zato što nije bila poslušna, jer je htela da ga ostavi, postavljao joj je brojna pitanja, a kada bi odgovorila, on je postajao još agresivniji. Govorio joj je da je "veštica" i da je ona kriva jer je njegova ćerka "onemoćala" i jer joj nije nosio hranu - otkrio je izvor.

Pašajlić je zatim 24. marta dozvolio Ivani L. da izađe iz stana, kako bi mu kupila cigarete. Ona je nakon toga otišla pravo u policiju i prijavila zlostavljanje i otkrila da se u jednom stanu nalazi zatočena devojčica.

Zbog mučenja partnerke mu se na teret stavlja krivično delo Zlostavljanje i mučenje, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Foto: informer.rs

Pašajlića privode u tužilaštvo

Kako saznajemo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će zatražiti maksimalnu kaznu zatvora za Pašajlića.

Kako naš Zakon ne sabira kazne za više krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, te kazna ne može biti maksimalan zbir istih, Pašajliću preti maksimum kazne zatvora od 14 godina i šest meseci.

Podsetimo, za jezivo zlostavljanje devojčice saznalo se nakon što je partnerka Pašajlića prijavila nasilje koje je trpela. Ona je tada ispričala da zna da optuženi ima ćerku, ali nije bila sigurna gde se dete nalazi.

Foto: printscreen

 

Pomogla je policijskim službenicima koji su tog 24. marta otvorili vrata stana na Zvezdari i zatekli prizor zbog kojeg su i dugogodišnji profesionalci ostali bez reči - mala devojčica je zatečena u kadi, gladna i vidno neuhranjena. Dete je bilo zaključano u toaletu, samo, bez hrane i vode.

Nakon spasavanja devojčice, otkriveno je da su i lekari plakali kada su ugledali dete.

Teška sudbina devojčice od rođenja

Teška sudbina devojčice je počela još u porodilištu. Bolnica je alarmirala Centar za socijalni rad jer su posumnjali da roditelji nisu adekvatni staraoci za dete. Devojčica je neko vreme provela u Zvečanskoj, a o njenoj daljoj sudbini se ranije oglasio i Prvi osnovni sud.

Oni su objasnili da je majka deteta delimično lišena roditeljskog prava, kao i da dete nije povereno ocu na samostalno staranje, ali je on ocenom stručnjaka iz "Laze Lazarević" ocenjen kao adekvatan roditelj.

Ipak, nakon što je dete otišlo kod oca, ono je za sistem postalo "nevidljivo". Devojčica nije upisala školu, nije išla na sistematske preglede, kao da u državnom sistemu nije ni postojala. Ali jeste - dete je godinama bilo zanemareno, a na kraju i danima držano zaključano u neljudskim uslovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OČEVI ZLOSTAVLJALI MALIŠANE, UROŠ ĆERKU DRŽAO KAO ROBA, VUKAŠIN TUKAO SVOJU BEBU: Jezivi slučajevi nasilja nad decom na Zvezdari
Hronika

OČEVI ZLOSTAVLJALI MALIŠANE, UROŠ ĆERKU DRŽAO KAO ROBA, VUKAŠIN TUKAO SVOJU BEBU: Jezivi slučajevi nasilja nad decom na Zvezdari

U roku od samo dva meseca na Zvezdari dogodila su se dva strašna nasilja nad decom koja su, kako se sumnja, počinili njihovi očevi. Tokom proteklog vikenda javnost je potresla vest da je u naselju Veljko Vlahović uhapšen Vukašin M. (26) koji je, kako je navela njegova nevenčana supruga, tukao njihovog sina koji je star 6 meseci, a nju zlostavljao i silovao.

05.06.2023

13:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija