• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

07.02.2023

14:31

UBICI "ŠKALJARCA" SUDIĆE U ZADRU! Ubijeni GORAN VLAOVIĆ GORO ni posle nekoliko meseci NEMA SLIKU NA SPOMENIKU

Tanjug

Vesti

UBICI "ŠKALJARCA" SUDIĆE U ZADRU! Ubijeni GORAN VLAOVIĆ GORO ni posle nekoliko meseci NEMA SLIKU NA SPOMENIKU

Podeli vest

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Tanaskovića (29) koji se sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića (38), zvanog Goro, na Pagu 25. avgusta prošle godine

Tanaskoviću će se, najverovatnije suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje. Crna Gora ga potražuje zbog učešća u ubistvu Milića-Minje Šakovića u junu 2022. godine u Budvi, prenosi Portal RTCG.

Srpski državljanin uhapšen je na plaži Zrće, na hrvatskom ostrvu Pag, zbog sumnje da je hicem iz pištolja, naočigled brojnih svedoka i srpske manekenke i učesnice rijalitija Dragane Banić, ubio Vlaovića, pripadnika "škaljarskog" klana iz Herceg Novog.

Jutarnji list je u januaru pisao da Tanasković tokom ispitivanja nije otkrio motiv ubistva za koje se sumnjiči, ali likvidacija se dovodila u vezu sa sukobima između “škaljarskog” i “kavačkog” klana, u čijim je međusobnim obračunima stradalo na desetine ljudi.

Foto: Beta

Dušan Tanasković ubio je žrtvu hicem u glavu

Kako je obajvio portal RTCG, optužnica će biti dostavljena Veću na ocenu, i ako bude potvrđena sudiće mu se u Zadru.

Jutarnji list je objavio da je Tanasković priznao krivicu. Jedan od dokaza protiv njega je i snimak sa nadzorne kamere.

Vlaović je sahranjen 5. saeptembra prošle godine na Novom bežanijskom groblju, u grobnici koju je porodica platila skoro 900.000 dinara. Sahrana Vlaovića je smatrana rizičnom, a familija je pomerila termin ispraćaja i krila ga u javnosti. Ni posle nekoliko meseci, porodica nije stavila njegovu sliku na spomenik.

Foto: D. Ćuruvija

Vlaović je sahranjen na Novom bežanijskom groblju

Zbog učešća u ubistvu Šakovića u Budvi Crna Gora potražuje i Beograđanina Luku Pilčevića. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna prošle godine, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukobljenih kotorskih klanova. Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao.

Hrvatska policija još proverava šta je bio motiv surove likvidacije "škaljarca", a ne isključuje se mogućnost da je reč o nastavku obračuna u krvavom ratu kavačkog i škaljskog klana, koji je od 2014. odneo više od 50 života. Inače, Vlaović je javnosti postao poznat još 2013, kad je bio osuđen zbog toga što je pomagao u ubistvu Marka Vesnića, vođe navijača Crvene zvezde, i ranjavanju njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom. Za zločin se sudilo i braći Vladimiru i Dušku Roganoviću iz Herceg Novog, ali je Vladimir bio oslobođen, a Duško osuđen na 12 godina zatvora. - Posle raspada nekad jedinstvenog klana, braća Roganovići su se priklonili "kavčanima". Vladimir je ubijen u Beču, a Duško je ostao bez obe noge u eksploziji bombe podmetnute pod njegov auto 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12