• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

07:00

VUŠOVIĆA ŠTITE STRANE SLUŽBE! Odbegli vođa "vračarskog klana" sklopio dogovor! Odaje informacije o narko-kartelima u zamenu za ZAŠTITU!

printscreen

Vesti

VUŠOVIĆA ŠTITE STRANE SLUŽBE! Odbegli vođa "vračarskog klana" sklopio dogovor! Odaje informacije o narko-kartelima u zamenu za ZAŠTITU!

Podeli vest

Nikola Vušović Džoni mirno živi u Centralnoj Americi pod protekcijom obaveštajaca, kojima zauzvrat odaje informacije o tamošnjim narko-kartelima i švercu kokaina u SAD

Beograđanin Nikola Vušović (32), zvani Ludi Džoni, vođa "vračarskog klana", mirno živi u Dominikanskoj Republici i Panami, uprkos crvenoj Interpolovoj poternici, jer je pod protekcijom moćne strane službe, ekskluzivno saznaje Informer!

Vušović, u zamenu za zaštitu od hapšenja, odaje informacije o narko-kartelima u Južnoj i Centralnoj Americi i švercu velikih količina kokaina u Sjedinjene Američke Države!

Krije se sa Zvicerom?

Džoni je, inače, pobegao u Dominikanu malo pre nego što je 4. februara 2021. u Srbiji pohapšena koljačka banda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, s kojima je blisko sarađivao, a svi su radili direktno za odbeglog Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana".

Foto: Informer

Nikola Vušović Džoni

Dobro obavešten izvor Informera otkriva da je Vušović u Dominikani odmah napravio "dil" sa jednom od najmoćnijih obaveštajnih službi na svetu i da je tamo, po sličnom principu, najverovatnije utočište našao i Radoje Zvicer.

- Ta moćna obaveštajna služba izbavila je Džonija iz zatvora samo nekoliko dana nakon što su ga dominikanske vlasti uhapsile 10. marta 2021, na urgenciju srpskih organa gonjenja. To vam je čist dokaz da Vušović ima moćnog zaštitnika i da mu u Dominikani ni tamošnje vlasti ne mogu ništa! Džoni je po izlasku iz zatvora mirno nastavio da živi na relaciji Dominikana-Panama, potpuno zaštićen od hapšenja, i policije tih zemalja ne smeju da ga pipnu - objašnjava naš sagovornik, i dodaje:

Interes
Te službe uvek nađu zajednički interes sa ljudima van zakona koji imaju informacije od velike koristi
Dobrivoje Radovanović

- Džoni se, međutim, obavezao da zauzvrat upotrebi svoje i Zvicerove kontakte u narko-kartelima u Južnoj i Centralnoj Americi kako bi otkrio obaveštajcima kada određeni tovar kokaina krene ka SAD. Ne zaboravite da "kavački klan" ima mnogo svojih ljudi u Južnoj Americi, koji su poslednjih godina prošvercovali na stotine tona kokaina preko Atlantskog okeana u Evropu. Oni su čvrsto povezani sa najmoćnijim kartelima u Južnoj Americi i sigurno znaju za svaki tovar droge koji je namenjen američkom tržištu. Neki od tih tovara se, sasvim sigurno, namerno prepuste američkim službama da ih ove zaplene, kako bi se održavao nekakav privid borbe protiv narko-kartela!

Zvicer preživeo atentat u Panami

Foto: MUP/printscreen

Da je i Radoje Zvicer našao utočište u Panami, pokazuje atentat koji je on čudom preživeo 30. septembra u toj zemlji. Kako je Informer ekskluzivno objavio, tada su plaćene ubice greškom ubile dvojicu Zvicerovih telohranitelja pucajući u automobil "leksus", koji se nalazio ispred "mercedesa" u kom je bio vođa "kavčana". Napadači su stigli u Panamu iz BiH, Hrvatske i Makedonije, a obećana su im čak četiri miliona evra za Zvicerovu glavu! Međutim, kad je utvrđeno da su pobili pogrešne ljude, izgubio im se svaki trag.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da nije ništa čudno što osobe poput Nikole Vušovića ili Radoja Zvicera sarađuju sa stranim službama, naročito onima koje se bave razbijanjem narko-kartela.

- Te službe uvek pronađu zajednički interes sa ljudima van zakona koji u principu imaju informacije od velike koristi. Oni se ne ustežu da zaštite i ljude poput Vušovića, za kojim Srbija traga, kako bi ga iskoristili i eventualno razbili neki veliki lanac krijumčaranje droge ili uhapsili šefove nekog kartela u Meksiku ili Kolumbiji - ističe Radovanović.

Iz kola nema izlaza

On naglašava da je interes tih službi uvek ispred legitimnih interesa drugih država.

- Međutim, kada jednom uđete u saradnju sa službama koje hvataju i razbijaju narko-kartele, vi morate da znate da bez njihove zaštite više nikada nećete biti sigurni, tako da je bolje da im uvek obezbeđujete informacije koje oni smatraju za korisne. Iz tog kola se ne izlazi i pitanje je koliko dugo će im Vušović i Zvicer biti korisni - istakao je Radovanović.

Foto: Informer

Dobrovije Radovanović

Podsetimo, prošlog petka je uhapšeno 16 članova kriminalne grupe "vračarci", dok su dvanaestorica, među kojima i vođa Nikola Vušović, u bekstvu. Još deset članova ove bande trenutno se nalazi u zatvorima u Srbiji i u inostranstvu. "Vračarci" se sumnjiče da su u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda likvidirali Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića. Takođe, terete se da su pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i Lazara Vukićevića, kog je kasnije zverski likvidirao Belivukov klan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

А онда се Мали Перица пробудио и схватио да картели ипак нису толико наивни колико се Информеру снило. Хахаха

idila debila

pre 1 godinu

Dobro obavešten izvor Informera - Rošavi ?

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija