• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

18:50

LIKVIDACIJA KOJOM JE POČEO RAT KLANOVA! "OVO JE ZEMLJA OTROVANE KRVI..." Misteriozna poruka sestre Luke Bojovića na godišnjicu likvidacije njihovog brata!

printscreen instagram

Vesti

LIKVIDACIJA KOJOM JE POČEO RAT KLANOVA! "OVO JE ZEMLJA OTROVANE KRVI..." Misteriozna poruka sestre Luke Bojovića na godišnjicu likvidacije njihovog brata!

Podeli vest

Pre devet godina ubijen je Nikola Bojović, brat vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji služi zatvorsku kaznu u Španiji. Njihova sestra Marija poslala je misterioznu poruku na godišnjicu likvidacije

Marija Bojović je na svom Instagram nalogu uz crtež pokojnog Nikole Bojovića napisala mistarioznu poruku u stihu.

"Ovo je zemlja otrovane krvi, gde orlovi ginu, a caruju crvi", napisala je Marija. 

Ova poruka zapravo je deo pesme "Srpska zemlja", autora Veljka Petrovića, a da li se u njoj krije neka skrivena, osim iskrene žalosti i tuge za bratom, poruka ostaće tajna.

Foto: printscreen instagram

 

Likvidacijom Nikole Bojovića, rođenog brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, koja se dogodila pre devet godina, za porodice Bojović i Šaranović počeo je rat do istrebljenja - "oko za oko, brat za brata" bila je krilatica kojom su se vodili.

Sastavljena je lista za odstrel sa koje je do danas "prectano" na desetine imena.

Posetimo, rat ove dve porodice počeo je, navodno, otmicom, za koju tada verovatno niko nije mogao ni da nasluti da će deset godina kasnije u crno zaviti veliki broj porodica, popuniti zatvorske ćelije i optuženičke klupe.

Rat do istrebljenja

Postoji sumnja da je veliki broj likvidacija rezultat sukoba suprotstavljenih klanova Šaranović-Bojović. Nizala su se ubistva: Nikole Bojovića, advokata Dragoslava Ognjanovića, Dragoslava Miloradovića, Siniše Milića, Branislava Šaranovića, Slobodana Šaranovića, Jugoslava Cvetanovića, Vladimira Zreleca, Dalibora Despotovića, Strahinje Stojanovića... 

"Oko za oko, brat za brata"

Krajem jula 2009. godine nestao je Slobodan Radonjić, kum Slobodana i Branislava Šaranovića. Poslednja poznata informacija o njemu je da je ušao u automobil Luke Radonjića, koji je inače važio za produženu ruku klana Luke Bojovića u Crnoj Gori, i od tada mu se gubi svaki trag. Iako njegovo telo nikada nije pronađeno, smatra se da je ubijen.

Zašto je Radonjić kidnapovan, pa kako se veruje, kasnije i ubijen, nikada do kraja nije rasvetljeno, ali su postojala govorkanja da je reč o dugu koji je Radonjić imao prema Filipu Koraću, Bojovićevoj desnoj ruci.

DELIBAŠIĆU 30 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA! Apelacioni sud potvrdio celu presudu - ostali dobili od 17 do 25 godina robije!

U potragu za sinom posle nekoliko dana uključio se njegov otac Danilo. Nestanak jedinca, kao i sumnje da je otet, prijavio je beogradskoj policiji. Oktobra 2009. godine, dva i po meseca po otmici, ubijen je Branislav Šaranović dok je svojim vozilom prilazio kući na Dedinju, a iznenada su mu se približila dva mladića na skuteru.

Smrt Brana Šaranovića bio je udarac od kog njegov brat Slobodan nije mogao da se oporavi. Raspisao je čak i da će, svakome ko pruži bilo kakvu informaciju o ubici njegovog brata, dati vrtoglavih milion evra. Tim plakatima bio je oblepljen ceo grad.

Foto: Informer

Branislav Šaranović

Nagrada nikada nije uručena, ali je Slobodan Šaranović za ubistvo okrivio Luku Bojovića i njemu bliske ljude. Kako je Bojović bio nedostupan, a zatim pao u šake istražitelja u Španiji, gde je kasnije i osuđen, metak je "pao" na Nikolu, Lukinog rođenog brata, po sistemu "glava za glavu", odnosno brat za brata.

Foto: Informer

Likvidacija NIkole Bojovića

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine, a likvidirao ga je Saša Cvetanović zvani Pit Bul. Za tu likvidaciju Šaranović mu je navodno platio 30.000 evra.

Tog 29. aprila 2013. godine Nikola je krenuo iz svog stana u da poseti bolesnog oca Vuka, a na putu do njegove kuće u Ulici Carice Milice ispred broja 11 s leđa mu je prišao napadač i zasuo ga kišom metaka naočigled brojih prolaznika. Čak 15 metaka ispalio je u njegovom pravcu, od kojih ga je 10 pogodilo, tri u glavu i sedam u telo.

Surove likvidacije nisu prestale, a "mafijaški kodeks" da se nikada ne diraju članovi porodice koji nisu umešani u mutne poslove preko noći prestao je da važi. Rat ove dve porodice, čini se, nije prestao ni nakon smrti Slobodana Šaranovića, iako se verovalo da će se sa krvnim osvetama prestati nakon smrti naručioca ubistva brata Luke Bojovića Nikole.

 

“Luki Bojoviću čestitam što mi je ubio brata”

Foto: S.T.

 

Pažnju javnosti privuklo je i ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića Pit Bula koji je osuđen zbog ubistva Nikole Bojovića. Cvetanović je ubijen u noći između 26. i 27. septembra 2017. na ulazu u haustor zgrade u Vranju, a njegov brat je tokom suđenje za ubistvo Bojovića tvrdio da je Luka Bojović odgovoran za ubistvo Jugoslava.

“Luki Bojoviću čestitam što mi je ubio brata”, rekao je tada Cvetanović i dodao da upozoravao ranije sud da što pre pozove na saslušanje njegovog brata odnosno “dok je još živ”.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
filmok

pre 2 godine

po romanu nove serije KLAN tako se uce klinci prvo na tv a posle praksu primenjuju uzivo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija