• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

27.03.2022

12:17

ČETIRI ŽENE SU UBIJENE OD POČETKA GODINE U SRBIJI! Ovo su loši izgovori zbog kojih one ostaju sa nasilnikom

Vesti

ČETIRI ŽENE SU UBIJENE OD POČETKA GODINE U SRBIJI! Ovo su loši izgovori zbog kojih one ostaju sa nasilnikom

Podeli vest

Od početka godine u Srbiji je, u porodičnom nasilju ubijene su četiri žene. Poslednji slučaj dogodio je se Vranju, nastradala je žena koja je duže vremena trpela ali je zbog dece ostajala u tom braku i povlačila prijave protiv supruga nasilnika

Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće za Informer.rs kaže da su deca, kao razlog za ostajanje u lošoj vezi sa nasilnikom, loš izgovor.

- Svakodnevno nam se obrati oko 15 žena kojima uz pomoć advokata dajemo podršku za sve što im treba. Međutim, manji broj njih će se odlučiti da ostavi nasilnika, a kao najčešći razlog su deca. Iako kada ih pitamo da li su im deca srećna u takvom braku odgovaraju da nisu- kaže Stanojevićka.

Foto: Informer

Kruševac aktivirao bombu u kolima muškarac preminuo 

 

Tri poslednja slučaja

Kruševac, Vranje i Beograd 

- Violeta Petković-Nedeljković (48), čudom je preživela eksploziju ručne bombe, koju je aktivirao u kolima njen suprug Saša (52), u porti crkve u Čitluku kod Kruševca. Saša je ubrzo potom preminuo. 

- U Vranju Dejan P. (45) izbo je nožem svoju suprugu Snežanu P. (45), koja je od zadobijenih povreda nakon nekoliko sati preminula.

- U Beogradu na Zvezdari, Goran S. (54) sekirom po glavi udario svoju nevenčanu suprugu Sanju P. (48), a zatim pokušao da se obesi i to naočigled maloletne ćerke. 

 

Foto: informer.rs

Zvezdara Goran S. sekirom udario suprugu pa pokušao da se obesi

 

Prema njenim rečima nasilje u porodici deca osete i trpe, te ona nikako ne treba da budu razlog da se ostaje u lošim vezama.

- Žene ćute i trpe naislje i iz drugih razloga, kao što je osuda sredine, mentalitet u Srbiji. Po tome bolje je, da je žena udata nego sama ili razvedena, neke od njih i ne rade automatski ostaju bez finansija... ali sve je to pogrešno. Kad nešto ne valja od toga treba bežati. Ne može žena da očekuje ili da se nada da će promeniti nasilnika ili da će se sam promeniti. Nema ništa od toga - kaže naša sagovornica. 

Kako je objasnila, žene koje trpe nasilje retko se odluče da reaguju ali zato je tu rodbina, tu su prijatelji 

- Da bi se nešto zaista promenilo trebamo svi da reagujemo i da ne dozvolimo da neko trpi nasilje. Žene bi jednom za sva vremena trebale da shvate da jedan šamar nikako i nikada neće biti samo taj jedan šamar - kaže ona. 

U prethodnoj nedelji bila su tri brutlana nasilja u porodici, u jednom je žena preminula.

- Niko ne zna šta je tačan razlog da u određenom periodu bude više napada, ali bi možda promena godišnjih doba mogla da ima uticaja na labilnije osobe - kaže ona.  

  

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija