• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

05.09.2023

12:32

"Priveli su me zbog Ratka Mladića i Draže Mihailovića!" Srpski pevač za Informer: "Sudili su mi zbog pesme!"

Shutterstock/društvene mreže

Estrada

"Priveli su me zbog Ratka Mladića i Draže Mihailovića!" Srpski pevač za Informer: "Sudili su mi zbog pesme!"

Podeli vest

Srpski pevač Davor Oluić oglasio se za Informer povodom incidenta na graničnom prelazu Ilok, kada je priveden organima reda zbog izvođenja pesme "Jovan Dalmatinac".

Samo nekoliko nedelja nakon što je Rajko Lalić uhapšen u Hrvatskoj zbog pevanja krajiških pesama, komšije se ne smiruju, pa je organima reda na graničnom prelazu Ilok priveden i izvođač patriotskih pesama Davor Oluić

Ovim povodom, Informer je kontaktirao Oluića koji je do detalja objasnio šta se dogodilo 7. maja kada je u Srbiju dolazio po svoju majku:

- Kažnjen sam jer sam pevao pesmu Mileta Delije, "Jovan Dalmatinac", iako je nikada nisam izvodio u Dalmaciji, već isključivo ovde u Srbiji, u Novom Sadu. Policajci su mene sačekali na granici kada sam dolazio iz Hrvatske, 18. avgusta. Tada sam išao u Srbiju po majku. Kada sam došao na Ilok bilo je pola 6. Bilo nas je trojica kada su nam rekli da stanemo po strani. Policajac je tada podviknuo: "Ko je od vas Davor Oluić? Skupi odmah svoje stvari i kreći sa nama, vodimo te za Knin." - priča Dario, pa dodaje:

Foto: Facebook prntscreen/Davor Oluic

Dario Oluić

- Zatim su me pitali jesam li se tukao, jesam li deo navijačkih grupa, pa su me maricom odvezli. Kada smo u došli u Knin rekli su mi da sam priveden jer veličam Srbiju i Kraijinu! Nakon toga sam do 11 ujutru čekao da dam izjavu u Šibeniku. Sudija kod koje smo došli mi nije dozvolila da progovorim. Rekla mi je: "Stavljaš fotografije sa Bajom Malim Knindžom, a u rukama držiš ratne zločince Ratka Mladića i Dražu Mihailovića!?". Moram da kažem da to nije istina, ja sam pretražio ceo moj Fejsbuk. Da bi mi zatim rekla: "Pevao si "Jovana Dalmatinca!?", što sam i priznao. Žena meni nije dala da dođem do reči, govorila je da će me zatvoriti samo zbog toga jer se kako je rekla "pravim lud". Klevetala me je sve vreme! Onda je nasred sudnice počela da citira pesmu, kaže: "Bio jedan klinac, pravoslavni Dalmatinac. Rastao je u Krajini, gde najlepše sviću zore i gledao svakog dana na Karinsko plavo more". Na kraju sam morao da platim kaznu od 960 evra - završava Oluić za Informer. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

Pravo u metu! Dodik patosirao Grlića Radmana: Bolje mu je da ćuti jer je NDH počinio najveće zločine ovde - genocid nad srpskim narodom!
Politika

Pravo u metu! Dodik patosirao Grlića Radmana: Bolje mu je da ćuti jer je NDH počinio najveće zločine ovde - genocid nad srpskim narodom!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je odgovorio šefu hrvatske diplomatije Gordanu Grlić Radmanu na izjavu, da je "neprihvatljivo i neutemeljeno Hrvatsku stavljati u istu poziciju sa Srbijom kao agresore u BiH što se sugeriše knjigom koju je predstavilo udruženje koje okuplja porodice žrtava "genocida" iz Srebrenice", i poručio mu da je upravo Hrvatska bila agresor na BiH. Dodao je da bi "Hrvatska bi sada trebalo barem da ćuti jer je upravo NDH počinio najveće zločine na ovom prostoru".

27.05.2024

10:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija