• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2024

07:57

Ficovo obezbeđenje se ponašalo jako čudno! Ovde ima toliko propusta! Bivšeg šefa policije iznenadili postupci telohranitelja

Printskrin video

Vesti

Ficovo obezbeđenje se ponašalo jako čudno! Ovde ima toliko propusta! Bivšeg šefa policije iznenadili postupci telohranitelja

Podeli vest

Bivši šef slovačke policije Štefan Hamran u intervjuu otkriva šta ga je iznenadilo u postupanju obezbeđenja nakon pucnjave na premijera Roberta Fica.

Hamran je prošle godine napustio policiju nakon što je nastala koalicija Smera, Hlasa i SNS (Slovačka narodna stranka). Trenutno se kandiduje za demokrate na evropskim izborima.

Dugo je sarađivao sa Kancelarijom za zaštitu ustavnih funkcionera i diplomatskim misijama, koja obezbeđuje i zaštitu predsednika vlade, kao komandir Interventne jedinice za posebne namene Predsedništva policije.

Bio je komandant takozvane komande Ris od 2011. do 2021. godine.

- Videli ste snimak koji prikazuje trenutnu reakciju snaga bezbednosti nakon pucnjave na premijera. Na snimku se vidi da obezbeđenje ne ubacuj odmah u auto upucanog Roberta Fica, već on ostaje u mestu neko vreme. Kako to da ocenimo?! - pita se Hamran i nastavlja:

- Nastao je haos, to je očigledno, i to je neuspeh. Trebalo je odmah da ubace premijera u auto i da se odvezu sa njim. U tom trenutku ne znate da li ima još napadača. Morate što pre odvesti zaštićenu osobu na sigurno. Ako se ne varam i sam gospodin Fico je pre nekoliko nedelja govorio o pretnjama da bi neko mogao da puca u političare. Pitam kako su te pretnje analizirane, ko ih je ocenio?

Hamran je podsetio na pravila obezbeđivanja zvaničnika, kada oni prilaze okupljenim građanima i istakao kako telohranitelj uvek svojim telom treba da štiti zvaničnika:

- šta je važno kada premijer ide u gomilu ljudi;

- kako telohranitelji treba da štite političara svojim telom;

- zašto su nespremni na snimku koji beleži trenutnu reakciju obezbeđenja nakon što je Fico upucan;

- zašto na čelo državne bezbednosti treba da dođe činovnik Hlasa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31