• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.05.2024

07:36

Ministar policije traži hitno sazivanje Saveta bezbednosti: Pojačava se zaštita političara i medija!

Reuters

Vesti

Ministar policije traži hitno sazivanje Saveta bezbednosti: Pojačava se zaštita političara i medija!

Podeli vest

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok zatražiće danas od potpredsednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje Saveta bezbednosti Slovačke, posle atentata na premijera Roberta Fica.

Ministar unutrašnjih poslova je obavestio da ce pojačati zaštitu političara i pojedinih medija, prenosi slovački ta3.

Premijer u teškom stanju

Ministar je to izjavio na konferenciji za novinare u bolnici u kojoj je Robert Fico operisan posle jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, u kojem je teško povređen kada ga je napadač, 71-godišnjak, pogodio s više hitaca iz neposredne blizine.

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Slovački mediji su nakon pokušaja atentata na Roberta Fica preneli da je napadač 71-godišnji pisac Juraj Cintula, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija još uvek nisu potvrdile te navode.

Napad politički motivisan

Matuš Šutaj Eštok rekao je da je napad na Fica bio politički motivisan i da je napadač odluku o tome doneo nakon predsedničkih izbora pre više od mesec dana.

Na društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem se vidi Cintula u hodniku, sa povredom glave, kako govori ''Ne slažem se sa politikom vlade''.

Zatim se čuje muški glas koji pita privedenog Cintulu šta je odlučio da uradi povodom toga.

''Mediji su likvidirani. Zašto je napadnuta Radio televizija Slovačke (RTVS)? Zašto je smenjen sudija Mazak (bivši predsednik Sudskog saveta)'', pita Cintula, nakon čega se snimak završava.

Taraba izjavio je u utorak uveče da veruje je premijer Robert Fico van životne opasnosti i da će ''preživeti'' pokušaj ubistva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31