• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.05.2024

14:34

Diplomatski skandal! Milanović ocrnio Bugare, ambasadorka se izvinjavala u Sofiji, ovo mu neće oprostiti!

EPA

Balkan

Diplomatski skandal! Milanović ocrnio Bugare, ambasadorka se izvinjavala u Sofiji, ovo mu neće oprostiti!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je nedavno da je Hrvatska "dno EU" u poređenju sa bivšim socijalističkim državama i da je jedino lošija Bugarska.


"Bugarska je jedina lošija od nas i svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko da bude zadnji. To nije ono čime treba da budemo zadovoljni", rekao je Milanović na sednici Gradskog veća Zlatara, povodom Dana tog grada. 

On je istakao da Hrvatska za početak mora biti negde u sredini, a onda da razmišlja o tome da bude najbolja u konkurenciji Mađarske, Češke, a ne, kako je rekao, Danske i Švedske.

"Da budemo kao Slovenija koja je imala upravljačko umeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Sofija je pozvala hrvatsku ambasadorku Jasnu Ognjanovac da izrazi protest zbog izjave Milanovića koji je Bugarsku nedavno pominjao u negativnom kontekstu.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske prenelo je "duboko razočaranje" izjavom Milanovića i navelo da je takva izjava za Bugarsku neprihvatljiva i ne korespondira odličnim bilateralnim odnosima idve zemlje. Takođe je naglasilo da se nada da će se hrvatska vlada ograditi od takvih izjava i dodalo da su "izabrali blaži oblik protesta" iz poštovanja prema odnosu premijera Andreja Plenkovića i ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana prema Bugarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija