• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/A.S.

30.04.2024

21:01

Stanija dominira u kuhinji! Otkrila šta sprema za praznike - Specijalitet gotov za pola sata

Informer/shutterstock

Recepti

Stanija dominira u kuhinji! Otkrila šta sprema za praznike - Specijalitet gotov za pola sata

Podeli vest

Poznata starleta Stanija Dobrojević otkrila je kako će provesti predstojeće praznike, ali i šta će se tom prilikom naći na njenoj trpezi.

- Prvi maj za mene predstavlja slobodu, odmor i prolećni dan proveden u prirodi. Provešću ga na Fruškoj gori s najmilijima. Posle toga ide Vaskrs, a zatim moja krsna slava Đurđevdan, tako da ću biti sa svojom porodicom - kaže Stanija. 

Kako je poznato da za praznike svi pored toga što putuju negde, farbaju jaja, pripremaju i raznorazne specijalitete kako bi u krugu porodice i prijatelja obeležili praznične dane. 

Kao neko ko veoma vodi računa o svom izgledu, zdravo se hrani i redovno vežba, Stanija je samo za nas dala recept za svoj omiljeni obrok koji se sprema za 30 minuta. 

- Volim ovaj recept jer je brzo gotov, ukusno je, sveže, daje vam energiju i što je najvažnije zdravo je. Ako ga spremam u fritezi dobijem punu činiju obilne, sveže večere sa puno povrća i proteina. Isprobajte ovaj recept i hrskavi losos uz pirinač i božanstveni preliv će postati vaš omiljeni obrok - kaže Stanija. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Sastojci: 

- Losos

- Pirinač 

- Teriiaki sos

- Povrće po želji 

Teriiaki sos:

Potrebno je:

1/4 šolje meda
1/4 šolje soja sosa
1/4 šolje sosa od ostriga
1 do 2 čena seckanog belog luka
2 supene kašike smeđeg šećera
1 kašika kečapa
2 kašičice mlevenog đumbira
2 kašičice proprženog susama
1/2 kašičice crnog luka u granulama
prstohvat crnog bibera
1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji

Foto: freepik

 

Priprema:

Dodajte sve sastojke za sos u šerpu na srednjoj vatri. Dovedite do ključanja uz stalno mešanje i kuvajte oko 1 minut. Sos treba da bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike. Ostavite da se ohladi (sos se može napraviti nekoliko dana unapred).

Marinirajte losos i skuvajte pirinač. Sirovi losos prelijte sa 1/4 šolje teriiaki sosa i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili da prenoći preko noći. Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte losos (više volim fritezu, ali pogledajte uputstva za pečenje i pečenje na roštilju u napomenama). Zagrejte fritezu na 400 stepeni. Poprskajte korpu neprijanjajućim sprejom, a zatim stavite filete lososa unutra. Pržite na vazduhu oko 5-7 minuta, ili dok se ne skuva (lako se ljušti viljuškom, ili na oko 125-135 stepeni ako testirate termometrom). Podelite pirinač u činije, a zatim na vrh stavite komad lososa i teriiaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca.

Po vrhu prelijte terijaki i sriracha majonez i ukrasite seckanim zelenim lukom i cilantrom.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija