• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

24.04.2024

12:31

"Kuma bih mogao da igram ceo život!" Miloš Timotijević o ulozi ozloglašenog kriminalca u "Sablji"

Aleksandar Jovanović Cile, Društvene mreže

Kultura

"Kuma bih mogao da igram ceo život!" Miloš Timotijević o ulozi ozloglašenog kriminalca u "Sablji"

Podeli vest

Poznati glumac je u razgovoru za Informer, između ostalog, otkrio i koja scena mu je bila najteža za snimanje.

Mileta Lukovića Kuma mogao bih da glumim celog života, kaže Miloš Timotijević (49).

Poznati glumac u seriji "Sablja", koja govori o ubistvu premijera Zorana Đinđića, igra nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" koji je počinio neke od najgnusnijih zločina u istoriji naše zemlje.

Timotijević otkriva da mu je rad na ovoj drami bio veoma interesantan, a posebno lik okorelog kriminalca.

Foto: ATAIMAGES

 

- Reditelj serije Vladimir Tagić pozvao me je i rekao: "Radimo 'Sablju', mislili smo da igraš Kuma." Pomislio sam: "Šta sad i kako to da izvedem..." Kada smo održali prvi sastanak, shvatio sam da cela ekipa zna šta radi i oberučke sam prihvatio posao. Uloge poput Kuma nikada nisu dosadne. Ovo je sadržajna rola, iako nije velika, a meni je izazov da igram i manje uloge. Takve uloge mogao bih da igram celog života - kaže Timotijević za Informer i otkriva kako se pripremao za ulogu Lukovića:

Foto: Promo/RTS

Miloš Timotijević kao Kum u seriji "Sablja"

- Gledao sam video-materijale o njemu, fotografije, čitao sam o njegovom životu, ali najviše sam se fokusirao na to kako su me reditelji Vladimir i Goran usmeravali, jer su oni najviše istraživali. Serija prikazuje poslednje dve nedelje "zemunskog klana" i najviše sam se oslonio na ono što je pisalo u scenariju. Serija je priča o tragičnom događaju koji nam se dogodio zbog toga što nismo radili pravu stvar...

Poznati glumac kaže da mu je najteža scena bila kada su snimali napolju na niskim temperaturama.

- Saradnja sa kolegama bila je sjajna, a najviše zajedničkih scena imao sam sa Bojanom Navojcem, koji u seriji glumi Dušana Spasojevića. Jedna od najizazovnijih scena je ona koju smo snimali napolju jer je bilo izuzetno hladno. Sećam se, bio je 10. april, a napolju je padao sneg - kaže Timotijević.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Timotijević

Miloš se vrlo dobro seća dana kada je ubijen Zoran Đinđić i trenutka kada je to saznao.

- Kada su ubili Đinđića, bio sam kod kuće. Zazvonio mi je fiksni telefon, pozvala me je tadašnja devojka i rekla: "Jesi li čuo?! Ubili su Đinđića!" Sećam se hladnog znoja koji me je oblio i gubitka nade koju do danas nisam uspeo da vidim... - završava priču Timotijević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija