• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S.K/D.S.

14.02.2024

21:14

Milica Gojković koja tumači novinarku u seriji "Sablja": Čovek koji stremi istini ne odustaje od nje ni po koju cenu

Informer/Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

Milica Gojković koja tumači novinarku u seriji "Sablja": Čovek koji stremi istini ne odustaje od nje ni po koju cenu

Podeli vest

Glumica Milica Gojković tumači lik novinarke Danice u seriji "Sablja", a nakon večerašnje premijere pomenutog ostvarenja, govorila je o svojoj ulozi.

Milica je na samom početku otkrila da sada novinarstvo vidi na drugačiji način.

- Pokušala sam da zagrebem svet koji nije nimalo lak, on nosi ogromnu odgovornost. Ali sam, zapravo, radeći na ovoj ulozi sa Goranom i Vladom, shvatila koliko je važno da čovek koji stremi istini ne odustaje od nje ni po koju cenu i da ne postoji pritisak pod kojim može pasti. Sve informacije do kojih novinar uspe da dođe dužan je da ih podeli sa ostatkom ljudi sa kojima živi u državi. Divim se svim novinarima, i tada i sada, koji su uspevali da ostanu dosledni svom pozivu i odole pritisku - rekla je ona i prokomentarisala to što tumači ulogu novinarke u svetu u kojem je novinarstvo "muško zanimanje":

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

 

- Mi smo navikli da je žena ili samo jedno ili samo drugo, ili samo majka ili ćerka, ili je odabrala da se bavi nekom profesijom... A, evo ovde ispred sebe vidim toliko žena koje su uspešne u svim poljima kojih se late. Zanimljivo i tužno u isto vreme je što ako malo štrčite, ako pokažete da imate hrabrosti u muškom svetu, reaguju svi iz straha. Svi se pitaju: "Zašto je takva? Kako sme da ide tako daleko? Ko stoji iza nje? ". Pa, sme. Jer zna ka čemu ide i to vrlo jasno.

Ceo intervju možete pogledati u videu ispod.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija