• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

16.11.2023

14:10

Rediteljka dokumentarnog filma o Laušu: "Žarko nikada nije preboleo nesreću, to ga je tištilo celog života" (FOTO)

Privatna arhiva

Kultura

Rediteljka dokumentarnog filma o Laušu: "Žarko nikada nije preboleo nesreću, to ga je tištilo celog života" (FOTO)

Podeli vest

Branku je vest o Žarkovoj smrti ju je veoma potresla i kako kaže još uvek ne veruje da legendarnog glumca više nema.

Rediteljka Branka Bešević Gajić kaže da Žarko Laušević nikada nije preboleo nesreću koja ga je zadesila 1993. godine.

Glumac je 31. jula 1993. godine iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača i jednog teško ranio zbog čega je proveo 13 godina u zatvoru.

Rediteljka koja je 2014. godine snimila igrano-dokumentarni film "Lauš" o životu slavnog glumca koji je juče preminuo, kaže da je Žarka taj događaj proganjao celog života.

- Žarko je bio dostojanstven i znao je da se nosi sa teretom i bremenom i da taj svoj krst nosi do kraja. Mislim da nikada nije preboleo taj nesrećni slučaj i to ga je tištilo celog života - kaže Branka za Informer i dodaje da je Žarkova smrt veliki gubitak za srpsku ali i kinematografiju celog regiona:

Foto: Privatna arhiva

Branka Bešević Gajić u društvu Žarka Lauševića

- Bio je jugoslovenski i srpski glumac. Nema ko ga nije voleo. Bio je neponovljiv, a nastaviće da živi i dalje kroz uloge i filmove. Mogao je da igra u svim žanrovima i heroje i antiheroje.

Branka kaže da je za svoj diplomski master rad na Fakultetu dramskih umetnosti izabrala da snimi baš film o Žarkovom životu na šta ga je kako kaže jedva ubedila.

- Još kao devojčica sam sa svojim roditeljima gledala Lauša u raznim predstavama. Odrasla sam uz njega i bio mi je velika inspiracija. Upravo je on u meni probudio interesovanje za dramski svet i tako sam odlučila da se bavim režijom. Kada je trebalo da osmislim diplomski rad u tom periodu me je kopkala misao gde je Žarko trenutno i šta radi. Bilo je teško doći do njega i ubediti ga da se snimi igrano-dokumentarni film o njemu. U početku je bilo bezuspešno, ali posle nekog vremena me je pozvao jer je shvatio značaj tog projekta i dao je dozvolu da ga snimim. Uz pomoć Irfana Mensura i ostale glumačke ekipe sve smo uspeli da izvedemo to do kraja - kaže Branka.

Foto: Privatna arhiva

Branka Bešević Gajić i Žarko Laušević

Vest o Žarkovoj smrti ju je veoma potresla i kako kaže još uvek ne veruje da legendarnog glumca više nema.

- Bila sam u Crnoj Gori kada sam saznala da je Žarko preminuo. Bio je pravi prijatelj i pamtiću ga po dostojanstvu. Otišao je kao borac - kaže Branka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija